Колко дълго издържа косата с къдрин, а изтощава ли?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Колко дълго издържа косата с къдрин, а изтощава ли?

Мнениеот annydance » 19 Ное 2013, 12:29

Косата ми ужасно твърда и права. Единственото решение, за да направя нещо различно с нея, е да я обработя с къдрин, защото маши и ролки нямат дълготраен ефект!

Обаче се чудих, колко време ще стои косата ми къдрава? Разбрах, че има различни по сила къдрин, но как да избера или фризьора, който ще прави процедурата слага най-подходящият препарат.

Преди години една приятелка се беше накъдрила по този начин и косата й стоеше така, докато не израсна, което не е особено привлекателно като идея! Но при не толкова силен къдрин, възможно ли е да престои само няколко месеца, а след това от само себе си да се изправи? :roll:
Дайте ми малко съветчета и идеи за упорита, права и твърда коса!

Дали би се изтощила много, косата ми до сега не е боядисвана, но въпреки това разбрах, че действието му не е особено благотворно.
annydance

Re: Колко дълго издържа косата с къдрин, а изтощава ли?

Мнениеот lussy » 19 Ное 2013, 12:36

Последно преди години съм си правила косата с къдрин, когато беше модерно всички да сме набуклени като овце :D :D :D Не знаех, че все още съществува това като процедура, но моята коса ставаше прекалено суха. Що се отнася до това колко издържа, най-добре да се консултираш с фризьор, но не всички коси стоят къдрави до израстването ;)
lussy

Re: Колко дълго издържа косата с къдрин, а изтощава ли?

Мнениеот Fancy » 20 Ное 2013, 13:20

Никога не съм правила подобно нещо с косата си, но моя приятелка се беше накъдрила и косата й стана доста суха и се изтощи много, понеже преди това беше и боядисвана. Мисля, че е добър вариант с по-слаб химикал - къдрин, за да може да си заеме същата форма след време, а да не чакаш да израства!
Fancy

Назад към Козметика и грим