Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Привърженици ли сте на домашното обучение?

28 Сеп 2016, 14:56

Понякога не е необходимо да учиш специално за педагог. Ако имаш усет и бърза мисъл и възприятие, може да си много по-добър от обучения учител, който не му е присърце тази работа. Но малко са такива хора, не всеки става да учи другите.

17 Окт 2016, 15:12

penelopa написа:Понякога не е необходимо да учиш специално за педагог. Ако имаш усет и бърза мисъл и възприятие, може да си много по-добър от обучения учител, който не му е присърце тази работа. Но малко са такива хора, не всеки става да учи другите.

Разбира се, първите учитли не са имали съответното образование, но не всеки има умението да предаде наученото на някой друг, тъпрнието и желанието да го научи.

20 Окт 2016, 10:34

Домашно обучение хм?, но ако детето има някакви специални потребности. Иначе не виждам причина да се изолира детето точно с обучението.

24 Окт 2016, 15:45

Kaya написа:
penelopa написа:Понякога не е необходимо да учиш специално за педагог. Ако имаш усет и бърза мисъл и възприятие, може да си много по-добър от обучения учител, който не му е присърце тази работа. Но малко са такива хора, не всеки става да учи другите.

Разбира се, първите учитли не са имали съответното образование, но не всеки има умението да предаде наученото на някой друг, тъпрнието и желанието да го научи.

Мда, това е нещо друго вече, дали можеш да предадеш знанията, както сте казали. Защото нещо може да го разбираш идеално, но да нямаш изказа да го обясниш на друг, пък и за да можеш сам човек да обясняваш всичко на детето си, особено в класовете, когато вече не учи само да смята до 20 (сиреч минало 2 клас), то трябва да си вещ по много разнообразни въпроси и да си по-учител от учителите.. :roll:

07 Мар 2017, 16:34

Все папк това, което се учи е огромно разнообразие от информация, дали някой родител може да я предаде на детето си, ако няма съответните знания!? Според мен едно дете има нужда от универсалния начин на обучение и ако има необходимост от допълнително домашно обучение по желани от него предмети, а не да се ограбва социалния му живот с учене вкъщи

07 Мар 2017, 17:20

такава практика има по света, но си имат и различни начини на обучение, при нас където децата трябва да знаят всичко и то по много, няма как един човек да може да предаде целия материал на детето.

08 Мар 2017, 12:16

Това може да стане само в някои много сериозни семейства, но за мен е трудно, когато съм си вкъщи съм по-мързелива, не си представям така да ми минават дните и да си играя на учителка.
Децата имат нужда от срещи с приятели, от социализиране, това е основното, което се учи на училище, вече усъвършенстването идва в университетите, не в 5 клас.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4