Любими марки дрехи, прически, аксесоари, модни тенденции
06 Дек 2016, 10:17
Аз нося само велурени, изглеждат добре и не си личат "бръчките" като при кожените, за това ги предпочитам. Използвам пяна за обувки и с тях поддържам. Последно дори си накапах обувките с блажна боя, наложи ми се да присъствам на един ремонт (официален), в който не можах да стоя безучастно. Не рискувах с корселина, но ги изтрих после с лакочистител, изпрах с веро и вода, оставиих да изсъхне а тук- там където имаше минах с фина щурка. Изобщо не си личи за инцидента, който преживяха. Изглеждат добре.
06 Дек 2016, 13:25
страстоцвет написа:Аз нося само велурени, изглеждат добре и не си личат "бръчките" като при кожените, за това ги предпочитам. Използвам пяна за обувки и с тях поддържам. Последно дори си накапах обувките с блажна боя, наложи ми се да присъствам на един ремонт (официален), в който не можах да стоя безучастно. Не рискувах с корселина, но ги изтрих после с лакочистител, изпрах с веро и вода, оставиих да изсъхне а тук- там където имаше минах с фина щурка. Изобщо не си личи за инцидента, който преживяха. Изглеждат добре.
Лакочистителя не ги ли замаза повече?
Аз точно, защото се чистят много трудно изключително рядко си купувам велурени, все изглеждат износеи и мръсни.
06 Дек 2016, 15:25
Това е много хитро да се използва лакочистител, за да се почистят, браво за идеята. Би трябвало, ако сме по-упорити да помогне доста, хитро много!
06 Дек 2016, 17:14
е, как ме е яд, моите след една блажна боя не успях да ги спася и се принудих да ги изхвърля, въпреки че имаха няколко капки само, ако се бях сетила щях да си ги спася, а толкова си ги харесвах, но малко акъл, до това води.
07 Дек 2016, 11:58
rabotnata pchela написа:е, как ме е яд, моите след една блажна боя не успях да ги спася и се принудих да ги изхвърля, въпреки че имаха няколко капки само, ако се бях сетила щях да си ги спася, а толкова си ги харесвах, но малко акъл, до това води.

За другия път да знаеш. Но си е като цяло трудно да се съхранят да изглеждат добре, особено ако ходиш по полетата.
13 Дек 2016, 15:52
Е, велурените обувки не са за полето

, няма да ги ползвате за такива работи. Те и за дъждовно време не стават даже.
13 Дек 2016, 17:13
analizatorka написа:Е, велурените обувки не са за полето

, няма да ги ползвате за такива работи. Те и за дъждовно време не стават даже.
Колкото стават кожените, толкова стават и велурените, всичко пропуска, ако искаш да си сух в дъжда, трябва да си с гумени обувки. Поне вече има интересни и модерни вариации.
14 Дек 2016, 10:54
И на мен винаги ми пропускат обувките, независимо от какво са, но това е друга тема. Лошото е, че велура като се зацапа веднъж и сякаш няма как да му излезнат всички мръсотийки.
15 Дек 2016, 17:24
Сега измислят нови материи, които са подобрени варианти на старите. Сегашният велур не е като някогашния. Приятелят ми си търсеше обувки и си хареса едни такива. Почти не можеш да познаеш, че са велурени.
16 Дек 2016, 19:56
от естествен или от изкуствен велур са обувките?