Защо не действа упойката при вадене на зъб?

Защо не действа упойката при вадене на зъб?

Мнениеот Fancy » 27 Ное 2013, 13:25

Искам да споделя моите преживелици с упойките! Вчера бях на зъболекар и решихме да вадим и този мъдрец, понеже само се разваля и занапред ще имам повече проблеми с него.

Започнахме процедурата, сложи ми упойка на три места, мястото изтръпна, но когато започна да разклаща и вади зъбa, имаше ужасно силна болка с корена. Разбира се, че спря веднага и реши, че ще мога да понеса и още една доза от упойка, която е по-силна и се използва при операции.

От там започна и целият кошмар! След инжектирането изплакна зъба, при което усетих непоносима болка, все едно съм без упойка! Сложи ми арсен и ме прати да се прибирам, но без Аулин, няма как да се справя!

Въпросът ми е защо не ми действа упойката! Вадени са ми и други мъдреци, но като тази ситуация е нямало! Случвало ли ви се е да не ви действа упойката, а знаете ли причините за това?!
Fancy

Re: Защо не действа упойката при вадене на зъб?

Мнениеот moni.sparrow » 27 Ное 2013, 13:30

До колкото съм чувала има хора, на които просто не им действа упойка! Но при положение, че са ти слагали до сега на другите зъби, не зная на какво се дължи. Не обвинявам, но зная, че хората употребяващи кокаин, също не действа упойка и при тях!
moni.sparrow

Мнениеот mirodent » 17 Фев 2014, 13:04

Fancy написа:Искам да споделя моите преживелици с упойките! Вчера бях на зъболекар и решихме да вадим и този мъдрец, понеже само се разваля и занапред ще имам повече проблеми с него.

Започнахме процедурата, сложи ми упойка на три места, мястото изтръпна, но когато започна да разклаща и вади зъбa, имаше ужасно силна болка с корена. Разбира се, че спря веднага и реши, че ще мога да понеса и още една доза от упойка, която е по-силна и се използва при операции.

От там започна и целият кошмар! След инжектирането изплакна зъба, при което усетих непоносима болка, все едно съм без упойка! Сложи ми арсен и ме прати да се прибирам, но без Аулин, няма как да се справя!

Въпросът ми е защо не ми действа упойката! Вадени са ми и други мъдреци, но като тази ситуация е нямало! Случвало ли ви се е да не ви действа упойката, а знаете ли причините за това?!

Здравейте Fancy, изключително рядко се случва упойка да не действа...т.е. да не реагира организма добре на нея. Случва се обаче да не се постави упойката на ТОЧНОТО МЯСТО, като не винаги затова е "виновен" стоматолога - просто анатомично нервът не е бил на обичайното си местоположение и инжектирания медикамент не го е обхванал. В такъв случай се инжектира малко по-встранично, както е и сторил колегата, нооо.... явно пак не е уцелил. Правилно е прекратил процедурата, защото предозирането на упойките би Ви навредило. Когато го посетите, след умъртвяването с арсен, вероятно пак ще опита с упойките и съм сигурен, че ще успее. Не се безпокойте, всичко ще е наред този път.
Аватар
mirodent

Мнениеот krasyto » 11 Юни 2014, 09:51

Виждам, че не съм единствената, която е имала този проблем. И мен не е хвана упойката, когато ми вадиха зъб, който беше с абсцес. Доколкото разбрах тогава от зъболекаря, упойката не ме хванала, заради многото гной, която се била събрала. Така е не разбрах какво точно иска да каже с това. Но беше ужасно, много болеше. Не го пожелавам на никой това.
krasyto

Мнениеот Mon_ton » 02 Дек 2014, 15:44

ужас! не знаех, че може да се случи това и да не те хване упойката, няма ли как да се сложи още една доза, за да се успокои мястото и да не се усеща нищо?! Не мога да си представя каква болка ще е било :shock:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Дек 2014, 17:34

Това звучи жестоко направо :shock: :mrgreen: Представям си каква болка е било да ти се вади зъб без упойка :(
Аватар
rabotnata pchela

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания