Първите постоянни зъби се клатят?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Първите постоянни зъби се клатят?

Мнениеот M.Tasheva » 12 Дек 2013, 15:12

Дъщеричката ми много драматично изживя падането на първите млечни зъбки! Сега постоянните са почти излезнали целите и изглеждат добре – правички са!

Пиша ви, понеже вчера малката ми каза, че й се клатят постоянните зъбчета. Реших да погледна, да не би тя да си е въобразила нещо, но наистина се клатят!

Първото ми дете не е имало подобни оплаквания, а малката, нито се е удряла, нито ми е се е оплаквала да я боли нещо. И горните й резци са сменени с постоянни, но там няма такъв проблем с клатене – здраво си стоят на място!

Дали пък не е нормално – докато и другите до долните паднат, тези първите постоянни зъби да са по-„хлабави”?
M.Tasheva

Re: Първите постоянни зъби се клатят?

Мнениеот lussy » 12 Дек 2013, 15:16

Съвсем възможно е предположението ти, според мен, но е добре да се отиде на зъболекар за всеки случай!
Щом са излезнали сега, тези първи постоянни зъби е възможно венеца да не си е обхванал така плътно, затова и да не са здраво закрепени!
lussy

Re: Първите постоянни зъби се клатят?

Мнениеот Snejna » 04 Дек 2014, 10:18

Интересно защо питате тук, а не тичате направо към зъболекар :mrgreen: Всичко е възможно, може да не са обхванали добре венеца, може да има проблем...
Аватар
Snejna

Назад към Здравето на децата