Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

28 Окт 2011, 16:29

Става със всичко и с раци става, като няма риба:))) Пъстървата и сумрията нямат база за сръвнение свен това, че са риби. Пъстървата е с много по нежно месо, направо от реката, жива да я ядеш. Докато скумрията е по-твърда и миризлива. Аз харесвам сумрията на рибник. Печена с доматен сос, лук, маслини и орехи.

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

28 Окт 2011, 21:45

И двете трябва да са пресни, иначе не става!

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

28 Окт 2011, 21:58

Violetta написа:И двете трябва да са пресни, иначе не става!


За всичко е така, ако не е прясно не става. Става само за боклука :lol:

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

08 Ное 2011, 13:07

valiart написа:В наща къща предпочиаме пъстървичката. Ще ви дам и рецептата ;)
АРОМАТНА ПЪСТЪРВА ЗАДУШЕНА ВЪВ ФОЛИО

Продукти за една порция: 1 пъстърва, 1/2 лимон, 1/2 домат, 2-3 стръка девесил, сол и черен пипер, зехтин.
Приготвяне: Почистваме и измиваме пъстървата, подправяме я със сол и черен пипер, слагаме я в намаслен лист алуминиево фолио, върху който сме положили няколко стръка девесил, кръгчета лимон и домат, слагаме от лимона и домата, и върху самата риба. Завиваме пъстървата във фолиото като бонбон и печем във умерена фурна на 180 градуса около 25 мин. Поднасяме с охладено бяло вино. Наздраве и Добър апетит!:)

Един съвет от мен, когато приготвяте храна с лимон, или поставяйте резените малко преди да извадите от фурната или ги извадете малко след като сте започнали пекането тъй като запече ли се лимона придава не приятен горчив вкус на храната.

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

08 Ное 2011, 23:58

Един съвет от мен, когато приготвяте храна с лимон, или поставяйте резените малко преди да извадите от фурната или ги извадете малко след като сте започнали пекането тъй като запече ли се лимона придава не приятен горчив вкус на храната.[/quote]

Абсолютно си права! Има го този момент с горчивината. Не бях съобразявала до сега това, с по-малата термична обработка на лимона. Прекали ли се, излиза този горчив вкус. Ще го имам предвид за напред.

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

09 Ное 2011, 10:12

за пръв път чувам за такава риба.попитай някой готвач в рибен ресторант.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2