Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

06 Авг 2011, 18:25

Момичета, голям проблем! Много обичам риба, но...имам определени проблеми с готвенето и.
Днес в малкото магазинче, от което обикновено купувам риба, ми дадоха 1 кг от ей това...
IMGA0541.jpg
IMGA0541.jpg (31.71 KiB) Прегледано 6011 пъти
IMGA0543-1.jpg
IMGA0543-1.jpg (48.02 KiB) Прегледано 6011 пъти

Изглежда много страшно, но това било прословутата ледена риба, много вкусна и без никакви кости.
Кръвта и била безцветна и живеела само в студени води. Голямо чудовище е на снимката :lol:
Дайте идея как да я сготвя, защото в интернет не намирам никаква информация по темата.
Дайте да разменим и малко рецепти за риба, специфична храна е, не винаги става.

То отчасти вина имат и Билла, Метро и подобни, където рибата им е в след-пенсионна възраст. Никога не купувам риба от там, просто няма смисъл...

Пангасиус

06 Авг 2011, 18:31

Опитвала ли си с пангасиус? Мъж готвач съм, обожавам риба, но мразя рибите с кости. По едно време обожавах пангасиус, докато не прочетох някъде, че била като прасетата, всеядна, ядяла дори и трупове/мърша. Станала най-големия експорт на Виетнам, наводнила пазара дори и тук, в България.
И вече не купувам, и без това беше много водниста, цяла вечер обикновено я оставях да се размразява.
Сега съм на пастърва и на скумрия, класика в жанра, но без изненади. Да споделя ли как ги готвя?

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

07 Авг 2011, 08:49

Ледена риба ли? Аз я мариновам в зехтин и подправки /червен, черен пипер и нещо друго - според настроението/, оставям я да поседи малко в хладилника да си помисли :lol: и я пека на 200 градуса за 30-35 минути. Като е топла, изцеждам лимонче отгоре и ям с апетит. Много вкусна и никакви кости!

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

08 Авг 2011, 16:33

За пръв път чувам за и виждам такава риба. Много ми е интересно къде вирее? И с удоволствие ако ми се отдаде възможност бих опитала!

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

13 Авг 2011, 23:53

Твърдо пържена! Става страхотна!

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

22 Окт 2011, 23:14

И аз за първи път виждам и чувам за такава риба :?: :!:

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

23 Окт 2011, 09:26

Много е хубава, опитай! Никакви кости!

Re: Пангасиус

23 Окт 2011, 13:13

The_The_Ramone написа:Опитвала ли си с пангасиус? Мъж готвач съм, обожавам риба, но мразя рибите с кости. По едно време обожавах пангасиус, докато не прочетох някъде, че била като прасетата, всеядна, ядяла дори и трупове/мърша. Станала най-големия експорт на Виетнам, наводнила пазара дори и тук, в България.
И вече не купувам, и без това беше много водниста, цяла вечер обикновено я оставях да се размразява.
Сега съм на пастърва и на скумрия, класика в жанра, но без изненади. Да споделя ли как ги готвя?

Аз давам на детето ми само пангасиус, четох какво ли не(негативно) за този вид, но не се отказвам. И аз нас приготвям, опитах да я направя печена и във фолио, но май пържена с царевично брашно ми допада най-много.Ама сега като чета, че яде мърша и много ми стана тъпо.

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

23 Окт 2011, 14:18

В наща къща предпочиаме пъстървичката. Ще ви дам и рецептата ;)
АРОМАТНА ПЪСТЪРВА ЗАДУШЕНА ВЪВ ФОЛИО

Продукти за една порция: 1 пъстърва, 1/2 лимон, 1/2 домат, 2-3 стръка девесил, сол и черен пипер, зехтин.
Приготвяне: Почистваме и измиваме пъстървата, подправяме я със сол и черен пипер, слагаме я в намаслен лист алуминиево фолио, върху който сме положили няколко стръка девесил, кръгчета лимон и домат, слагаме от лимона и домата, и върху самата риба. Завиваме пъстървата във фолиото като бонбон и печем във умерена фурна на 180 градуса около 25 мин. Поднасяме с охладено бяло вино. Наздраве и Добър апетит!:)
Прикачени файлове
riba.JPG
riba.JPG (96.84 KiB) Прегледано 5860 пъти

Re: Ледена риба - печена, пържена, варена и ..вие кажете

28 Окт 2011, 16:05

Това с пъстървата, много вкусно! Но и скумрия става :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2