Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
20 Мар 2015, 13:02
Е, не децата трябва да знаят и да са наясно, може и без крайните подробности, но по-правилно е първо да знаят защо е Рождество, а после да се говори за Дядо Коледа.
18 Юни 2015, 11:45
Обяснявам, водя ги на църква, такива неща, не се задълбавам, с възрастта малко по малко увеличавам информацията.
18 Юни 2015, 17:06
Още нищо не съм обяснявал, но скоро май трябва да започна, добре е да знаят, никой не ги кара да вярват в нищо, но работата е в това да имат обща култура
18 Юни 2015, 20:36
А защо да не ги накарате да вярват в НЕЩО?
29 Юни 2015, 11:31
qwerryyy написа:А защо да не ги накарате да вярват в НЕЩО?
Е, хайде сега, вярата е хубаво нещо, стига да не се превръща в бизнес, както е станало в последно време в България, а и май не само тук е така.
30 Дек 2015, 16:30
Kaya написа:qwerryyy написа:А защо да не ги накарате да вярват в НЕЩО?
Е, хайде сега, вярата е хубаво нещо, стига да не се превръща в бизнес, както е станало в последно време в България, а и май не само тук е така.
Това си е чисто западен полъх, а ние нали сме си отворени, всичко, което влезе се поема, без да асимилираме дали е добър или не толкова като вариант за развитието ни и на децата.
04 Яну 2016, 14:51
Не мсиля, че алчността и корупцията навсякъде в България е особен полъх, а е по-скоро възпитано от нас самите. В религията е същата работа.
13 Яну 2016, 10:09
Snejna написа:Не мсиля, че алчността и корупцията навсякъде в България е особен полъх, а е по-скоро възпитано от нас самите. В религията е същата работа.
И аз не смятам, че даването в религията е дошло отново от лошия запад, по-скоро си е дошло от нас самите и желанието все да даряваме, и да си свеждаме главата.
25 Яну 2016, 17:13
Ако даването на рушвети е западна практика, то може и от там да е дошло. :)
26 Яну 2016, 11:27
Не се смятам за много религиозна, вярвам, че има висша сила или разум, който ни напътства и показва правия път. Не ходя на църква, защото смятам, че не това е начина да си изразиш вярата и нуждата от общуване с тази сила, особено в състоянието, което се намира нашата църква. Като всяко любопитно дете и моят син ми задава въпроси за Бог и смятам, че съм длъжна да му разкажа официалната версия, така да се каже, за това кой е той, притчите и прочие. Когато порастне, той ще избере в какво да вярва и кое го удовлетворява в духовен план.