Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как възпитавате децата си относно религията?

20 Мар 2015, 13:02

Е, не децата трябва да знаят и да са наясно, може и без крайните подробности, но по-правилно е първо да знаят защо е Рождество, а после да се говори за Дядо Коледа.

18 Юни 2015, 11:45

Обяснявам, водя ги на църква, такива неща, не се задълбавам, с възрастта малко по малко увеличавам информацията.

18 Юни 2015, 17:06

Още нищо не съм обяснявал, но скоро май трябва да започна, добре е да знаят, никой не ги кара да вярват в нищо, но работата е в това да имат обща култура :idea:

18 Юни 2015, 20:36

А защо да не ги накарате да вярват в НЕЩО?

29 Юни 2015, 11:31

qwerryyy написа:А защо да не ги накарате да вярват в НЕЩО?

Е, хайде сега, вярата е хубаво нещо, стига да не се превръща в бизнес, както е станало в последно време в България, а и май не само тук е така.

30 Дек 2015, 16:30

Kaya написа:
qwerryyy написа:А защо да не ги накарате да вярват в НЕЩО?

Е, хайде сега, вярата е хубаво нещо, стига да не се превръща в бизнес, както е станало в последно време в България, а и май не само тук е така.

Това си е чисто западен полъх, а ние нали сме си отворени, всичко, което влезе се поема, без да асимилираме дали е добър или не толкова като вариант за развитието ни и на децата.

04 Яну 2016, 14:51

Не мсиля, че алчността и корупцията навсякъде в България е особен полъх, а е по-скоро възпитано от нас самите. В религията е същата работа.

13 Яну 2016, 10:09

Snejna написа:Не мсиля, че алчността и корупцията навсякъде в България е особен полъх, а е по-скоро възпитано от нас самите. В религията е същата работа.

И аз не смятам, че даването в религията е дошло отново от лошия запад, по-скоро си е дошло от нас самите и желанието все да даряваме, и да си свеждаме главата.

25 Яну 2016, 17:13

Ако даването на рушвети е западна практика, то може и от там да е дошло. :)

26 Яну 2016, 11:27

Не се смятам за много религиозна, вярвам, че има висша сила или разум, който ни напътства и показва правия път. Не ходя на църква, защото смятам, че не това е начина да си изразиш вярата и нуждата от общуване с тази сила, особено в състоянието, което се намира нашата църква. Като всяко любопитно дете и моят син ми задава въпроси за Бог и смятам, че съм длъжна да му разкажа официалната версия, така да се каже, за това кой е той, притчите и прочие. Когато порастне, той ще избере в какво да вярва и кое го удовлетворява в духовен план.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3