Да съберем рецепти за домашни бисквити!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Да съберем рецепти за домашни бисквити!

Мнениеот zheleva212 » 30 Яну 2014, 14:43

Привет!

От както децата отраснаха избягвам да купувам сладкиши от магазина, предпочитам да ги приготвям сама.
Обаче имам сериозно неразбирателство с домашно приготвените бисквити – никога не се получават, така както трябва. :oops: Първи вариант – стават прекалено твърди трошизъбки, :oops: :oops: втори вариант - формата им наподобява „летящи чинии”, т.е. тестото е прекалено меко! :D

Мисля, че това се получава, защото рецептите, които изпробвам за домашни бисквити са от интернет, а както се знаем не можем да имаме :!: доверие :!: на всичко прочетено там!

Предлагам в тази тема да съберем ИЗПИТАНИ рецепти за домашни бисквити!

П.С. Единствените курабийки, които мога да правя са великденските, :mrgreen: за разлика от всички останали, които съм правила до този момент, запазват формата си и стават невероятно крехки! 8-)
zheleva212

Re: Да съберем рецепти за домашни бисквити!

Мнениеот nushi.kisyova » 30 Яну 2014, 15:10

Аз предлагам едни бисквитки с шоколад :)

Рецепта: 250 гр. брашно, 2 яйца, 200 гр. масло, 2 ч.ч. захар, 2 шоколада, 1 ч.ч. орехи.
Шоколадите се нарязват на ситно, орехите се счукват, всичко се смесва, оформят се малки топчици (около сантиметър дебели) и се пекат на 200 градуса за петнайсетина минути!

Иначе виждам много рецепти за бисквити с овесени ядки и ще се радвам, ако някой напише изпитана домашна рецепта! ;)
nushi.kisyova

Мнениеот Andrey » 29 Дек 2014, 14:15

Много обичам домашни бисквити или то може да се определят като сладки, обаче не ги харесвам тези, които са с масло, стават по-твърди и по-безвкусни, тези, които са с олио са си супер ;)
Аватар
Andrey

Мнениеот Mon_ton » 30 Дек 2014, 14:11

Много обичам домашни меденки аз, те не са точно бисквити, но стават за хапване на принцип на бисквитката:
2 яйца, 2л. мед, 1ч. олио, канела, бакпулвер, 2 чаши брашно. Стават много вкусни :)))
Аватар
Mon_ton

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Дек 2014, 14:36

Mon_ton написа:Много обичам домашни меденки аз, те не са точно бисквити, но стават за хапване на принцип на бисквитката:
2 яйца, 2л. мед, 1ч. олио, канела, бакпулвер, 2 чаши брашно. Стават много вкусни :)))

Много обичам меденки и аз :)))
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kaya » 05 Яну 2015, 11:11

Сега съм на тема здравословно хранене и мисля да експериментирам с бисквити с овесени ядки и различни семена, дали ще се получи? :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Anka » 05 Яну 2015, 16:14

Много вкусни рецепти има за домашни бисквити, за обичам пълнозърнести такива, слагам им семена, овесени ядки, пълнозърнесто брашно, не стават никак лоши :)
Аватар
Anka

Мнениеот S_Milenska » 06 Яну 2015, 12:49

Anka написа:Много вкусни рецепти има за домашни бисквити, за обичам пълнозърнести такива, слагам им семена, овесени ядки, пълнозърнесто брашно, не стават никак лоши :)

Стават много вкусни, аз ги харесвам този тип бисквити, а и са идеални следобед като огладнееш да хапнеш 2-3, за да залъжеш глада и на вечеря да не се нахвърлиш върху яденето стремглаво. :mrgreen:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Krum » 06 Яну 2015, 15:02

Много обичам домашни бисквити, супер вкусни, но и аз много харесвам такива с ядки и с пълнозърнесто брашно, стават по-хрупкави.
Аватар
Krum

Мнениеот Elica » 27 Яну 2015, 16:43

Не мога да правя такива бисквити изобщо, предпочитам от магазина колкото и да се мъча по-вкусни са от магазина.
Аватар
Elica

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети