Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

До колко е „нормално” късогледството при децата?

03 Фев 2014, 14:49

Детенцето на близка приятелка е второкласник , наскоро ходиха на офталмолог и са й казали, че детето има късогледство, но това било нещо „нормално”. :o Сега трябва да носи няколко месеца очила, които да коригират зрението, така че да спрат по-нататъчното развитие на късогледство.

Не зная до колко може да се сметне изменение в зрението, като късогледството за нещо „нормално”! :shock:

И моя син е второкласник, сега направо се притеснявам да го заведа на офталмолог, да не би да му кажат, че има „нормално” късогледство :? , въпреки че съм забелязала да има проблеми със зрението, нито безпричинно главоболие.

Мисли ли, че наистина късогледството при децата започнали училище (най-вече) може да бъде нещо „нормално”? :?

Re: До колко е „нормално” късогледството при децата?

03 Фев 2014, 14:57

Когато сина ми беше още в детската градина съм го водила, тогава носи очила или поне казваше, че ги носи, не бяха особено отговорни учителките, така че не съм убедена, важното, е че в момента няма проблеми със зрението, така че ако са казали да се носят е по-добре да го направите.
Що се отнася до това колко е "нормално" и колко не е късогледството в една ранна детска възраст - не мога да ти кажа!
Добави отговор
Отиди на страница: