Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Кога да пробия ушичките на дъщеря ми?

06 Фев 2014, 16:20

Здравейте, дъщеря ми стана вече на 6 месеца и бабите нямат търпение да отрасне още малко, за да му купят обеци и да й пробием ушичките.

Забранила съм на бабите да купуват каквито и да било обеци без наше съгласие, но ще видим кой ден ще ме изненадат! :twisted:

Аз обаче не съм убедена, че възрастта е подходяща :? и въобще, че е добре да пробиваме ушичките на дъщеря ми докато е бебе!

Тя не е от най-кротките и мирни деца, затова си мисля, че първо може да я пробият на криво, докато се швъка и второ е добре да оставим този избор на нея, но едва ли ще удържа на натиска! :roll:

Като зная това, гледах в интернет модели на бебешки обеци, :idea: но няма голямо разнообразие и не мога да преценя качеството им.

Всъщност, на каква възраст е добре да пробия ушичките на дъщеря ми, колко според вас е добре да е отраснала? :roll:

Re: Кога да пробия ушичките на дъщеря ми?

06 Фев 2014, 16:29

Ти ако не можеш да държиш на своето щом става дума за детето ти, кой друг?!
Я, не се поддавай на такива неща, никой не може да ти каже как да ги възпитаваш или какво да правиш с тях!

14 Фев 2014, 12:12

penny написа:Здравейте, дъщеря ми стана вече на 6 месеца и бабите нямат търпение да отрасне още малко, за да му купят обеци и да й пробием ушичките.

Забранила съм на бабите да купуват каквито и да било обеци без наше съгласие, но ще видим кой ден ще ме изненадат! :twisted:

Аз обаче не съм убедена, че възрастта е подходяща :? и въобще, че е добре да пробиваме ушичките на дъщеря ми докато е бебе!

Тя не е от най-кротките и мирни деца, затова си мисля, че първо може да я пробият на криво, докато се швъка и второ е добре да оставим този избор на нея, но едва ли ще удържа на натиска! :roll:

Като зная това, гледах в интернет модели на бебешки обеци, :idea: но няма голямо разнообразие и не мога да преценя качеството им.

Всъщност, на каква възраст е добре да пробия ушичките на дъщеря ми, колко според вас е добре да е отраснала? :roll:

Как така ще " швъка"? Няма ли специалист да пробива ушите? Но май най-добре, когато порасне детето, само да реши, дали иска дупки на ушите, а и честно казано ужасна гледка са сладки бебенца с някакви треперушки, халкички, та дори и топченца. На едно перфектно бебешко ухо стои адски кичозно някакво бижу, чиято идея по принцип е да акцентира върху женската сексуалност.

17 Фев 2014, 13:08

pepa1974 написа:
penny написа:Здравейте, дъщеря ми стана вече на 6 месеца и бабите нямат търпение да отрасне още малко, за да му купят обеци и да й пробием ушичките.

Как така ще " швъка"? Няма ли специалист да пробива ушите? Но май най-добре, когато порасне детето, само да реши, дали иска дупки на ушите, а и честно казано ужасна гледка са сладки бебенца с някакви треперушки, халкички, та дори и топченца. На едно перфектно бебешко ухо стои адски кичозно някакво бижу, чиято идея по принцип е да акцентира върху женската сексуалност.

Е, има различни хора с различен вкус, но що се отнася до самото пробиване, какъвто ще да е "специалист" да пробива ушите, няма да упои детето, за да не "швъка"! :!:

17 Фев 2014, 17:43

Мястото се обезчувствява и манипулацията трае секунди-пробива се с пистолет, така че въобще няма проблем при специалист, особено, ако го прави лекар или в студио с квалифициран персонал, в противен случай и в кома да заведеш някого е опасно :D В този смисъл СПЕЦИАЛИСТ не трябва да е в кавички! ;) Колкото до различния вкус- крайно време да назоваваме кича и безвкусицата с точните имена! Когато акцентираш на сексапил, ерогенни зони и т.н. на малко дете чрез бижута, лак, грим е проява на лош вкус! Същото е и с обиците! :lol:

19 Фев 2014, 17:38

pepa1974 написа:Мястото се обезчувствява и манипулацията трае секунди-пробива се с пистолет, така че въобще няма проблем при специалист, особено, ако го прави лекар или в студио с квалифициран персонал, в противен случай и в кома да заведеш някого е опасно :D В този смисъл СПЕЦИАЛИСТ не трябва да е в кавички! ;) Колкото до различния вкус- крайно време да назоваваме кича и безвкусицата с точните имена! Когато акцентираш на сексапил, ерогенни зони и т.н. на малко дете чрез бижута, лак, грим е проява на лош вкус! Същото е и с обиците! :lol:

Хахах, да ви кажа млада майка съм и имам много и на различни места пиърсинг, но да вметна, че Ледокаин действа само лигавица, много ми е интересно с какво друго ще направите мястото безчувствено и къде ще заведете детето да го пробият хахахахах.
Що се отнася до думата "специалист" е сложена в кавички, тъй като цитирам, нали могат да имат и различно значение тези знаци ;)
Ако желаете да засегнете някого, не мисля, че сте избрали правилното място, убедена съм, че сте скрили и някои тигрови прашки дълбоко в гардероба си, но не си признавате!

20 Фев 2014, 17:13

penny, Вашият пиърсинг сигурно не е правен в бебешко-детска възраст, а мнението ми се отнасяше за подчертаването на ерогенните зони при малки деца! Едно време е било практика да се прави при бебета, защото старите баби са пробивали ушите с игла и съответно е било по-лесно да се прави в бебешка възраст. При сегашните условия нищо, освен някаква традиция не налага това (разбира се и вкусът на майката :)
ЛИдокаинът не е единственото средство за обезболяване! А детето ще го заведа или в студио, в което съм сигурна, че работят специалисти при изрядна хигиена или при лекар( както е нашият случай).
От тук нататък не разбрах, какво точно Ви обиди в моя пост :? , каква е връзката с прашките и пробиването на детските уши? А искрено се впечатлих на аргумента, че сте млада майка :shock: Форумът е за споделяне, взаимопомощ и обмяна на информация, което и правя! Трябва ли да се притесня, че не припадам пред Вашия пиърсинг или пред силиконови джуки примерно? :mrgreen:

20 Ное 2014, 10:00

Имам познати,които пробиха ушите на момиченцата си точно на тази възраст, на около 6м. други спазват традицията за Благовещение (25 март), трети го правят чак когато децата пораснат и сами поискат обици. Изборът е ваш,пък роднините като искат нека подаряват обици,кое му е лошото :lol:

17 Юни 2016, 15:04

Не е ли опасно толкова малко дете да му се сложат обеци? Не толкова пробиването, колкото да не ги свалят и да глътнат някое винтче или направо цялата обеца.

21 Юни 2016, 11:55

sofi_black написа:Не е ли опасно толкова малко дете да му се сложат обеци? Не толкова пробиването, колкото да не ги свалят и да глътнат някое винтче или направо цялата обеца.
Нали има обеци с различни закопчавания, има едни които почти не се свалят, или е адски невъзможно. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2