Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Лош дъх при децата

11 Фев 2014, 13:33

Здравейте!
Започна да ме притеснява този лош дъх на дъщеря ми, появи се преди месец – два!
Тя е на 3 години, мием зъбки редовно с паста, но и след това, лошият дъх остава. :oops:

На мен ми прилича като на развалено яйце или сяра, не мога да определя точно! :oops: В момента е здрава и скоро не е боледувала, няма хрема, даваме само домашно приготвено, не е злояда, хапва си нормално.

Разбирам, че не е от зъбките, :roll: затова си мисля, че е от стомахчето, например.
На тази мисъл ме навежда това, че понякога докато се храним казва, че я боли корем, но бързо преминава и продължава да се храни. :idea:

Чудя се къде е по-добре да я заведа, ако отидем при нашата педиатъра е възможно да се опита да я лекува сама, :x затова си мислих да отидем при гастроентеролог.

Някоя от мамите тук имала ли е подобен проблем? :? От приятелките ми не съм чувала децата им да имат лош дъх, затова искам и второ мнение, към какъв лекар да се обърна?

Re: Лош дъх при децата

11 Фев 2014, 13:38

До колкото съм общувала с други майки, разбирам, че това си е чест проблем при децата. Естествено, че не подмина и нас, ходихме на УНГ и ни каза, че има хронично възпалена трета сливица, заради това бактериите, които не са болестотворни започват да миришат! ;)

06 Мар 2015, 12:47

Много е кофти! Не знам дали миенето на зъбите е достатъчно, наистина проблемите могат да са от стомаха, бих отишъл директно на специалист, като пропусна Джипито.

28 Апр 2015, 15:33

Логично е да се пропусне личния, но какво стана, оправи ли се детето?

13 Май 2015, 16:47

Не трябва ли точно семейният лекар да те насочи правилно, тъй като ти реално не знаеш какъв е проблемът и ще се целиш на сляпо :!:

14 Май 2015, 10:46

Лошия дъх може да е и от проблеми със стомаха, а може и да не е нищо, и просто да бъде с по-силен дъх детето, но наистина е важна консултация!

14 Май 2015, 12:23

И аз съм учудена защо не са реагирали лекарите адекватно, това не мисля, че са проблеми със зъбките.

18 Юли 2015, 17:05

Скоро разбрах, че лошия дъх при децата може да се дължи на възпаление на третата сливица, както и на самите сливици, а просто да не се вижда, както и мононуклеоза, затова изисквайте много изследвания, макар и да изглежда и да звучи безобидно! :roll:

19 Юли 2015, 09:07

Kaya написа:Скоро разбрах, че лошия дъх при децата може да се дължи на възпаление на третата сливица, както и на самите сливици, а просто да не се вижда, както и мононуклеоза, затова изисквайте много изследвания, макар и да изглежда и да звучи безобидно! :roll:

Ужас! Не знаех че може да е причината от толкова много места. А да не забравяме, че и миенето на зъбите е важно. :mrgreen:

26 Яну 2016, 11:58

Ако дъхът е ацетонов - веднага изследване за диабет!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2