Поврежда ли се психиката на дълго кърмените деца?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Поврежда ли се психиката на дълго кърмените деца?

Мнениеот Elica » 16 Дек 2014, 16:19

Rali_hr написа:Ако положението стигне както е при Лиса Арин и Робин Арин в Game of Thrones мисля, че ще се повреди, но ако говорим до 2-3г. не виждам кое може да е опасното. :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Надявам се, че никой няма предвид такива случаи. Не мисля, че все пак нормалното и естествено хранене на хората би следвало да ни поврежда психически, това, че ние сме свикнали да мислим, че гърдите са за друго е проблем на възрастните. :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Malina » 17 Дек 2014, 17:06

Глупаво ми се вижда, как пък нямало да може да говори, а ако детето изобщо не е кърмено и пак не иска да говори каква ще е причината? :|
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Ваня Стойчева » 17 Дек 2014, 17:39

Какви са тези глупости, децата е нормално да се кърмят до година и половина две, повече вече е прекалено, но този период е страхотен, това са измислици, то е ясно, че дори образованието вече е в полза на компаниите!
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lili_pili » 27 Яну 2015, 18:07

Абсолютна глупост е това! Все пак така се хранят децата, не виждам какво има да се притесняват родителите, че може да им се увредят децата.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Локумът » 29 Яну 2015, 11:15

Кой изобщо може да я измисли тази глупост, имам чувството, че сега ги учат лекарите, че всичко естествено е лошо, защото не носи пари!
Аватар
Локумът

Мнениеот Slavena » 29 Яну 2015, 17:22

Локумът написа:Кой изобщо може да я измисли тази глупост, имам чувството, че сега ги учат лекарите, че всичко естествено е лошо, защото не носи пари!

И аз така мисля, кърмих сина си до 2 години и спрях, защото беше време да тръгне на ясла.
Slavena

Мнениеот Harmony » 29 Яну 2015, 17:30

Гледах една серия на предаването Табу, която ми остана много ясно в съзнанието, някъде на Изток има общност, в която децата се кърмят до 5-6 годишна възраст и за тях това не е ненормално, а и колко да им е повредена психиката, не повече от нашата, със сигурност :lol: :lol: :lol:
Аватар
Harmony

Мнениеот Elica » 29 Яну 2015, 17:50

Е чак пък 5-6 години много ми се вижда, та те вече стават големи хора, но все пак като това там е нормално няма как да им навреди на психиката наистина. Все пак ние сме превърнали гърдите в нещо еротично, за децата не е така.
Аватар
Elica

Мнениеот Slavena » 01 Сеп 2015, 13:24

Harmony написа:Гледах една серия на предаването Табу, която ми остана много ясно в съзнанието, някъде на Изток има общност, в която децата се кърмят до 5-6 годишна възраст и за тях това не е ненормално, а и колко да им е повредена психиката, не повече от нашата, със сигурност :lol: :lol: :lol:

това дете е твърде голямо да бъде кърмено, най-много 2 години да н екажа, че са много ама айде ако имаш в повече кърма нека си яде детето.
Slavena

Мнениеот Ваня Стойчева » 01 Сеп 2015, 13:41

Сега толкова много други причини има едно дете да бъде странно и с неправилно изградени представи, че може би не точно в кърменето. Не смятам, че е толквоаг олям проблем, но зависи какво се приема за дълго кърмене, някои приемат и до 2 годишна възраст за дълго време.
Аватар
Ваня Стойчева

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети