Поврежда ли се психиката на дълго кърмените деца?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Поврежда ли се психиката на дълго кърмените деца?

Мнениеот Локумът » 01 Сеп 2015, 15:12

Едно е дете на 1,8г, друго е дете на 4 нали двете са коренно различни неща, децата трябва да се кърмят нормално това им е най-полезната храна после идва времето на всякакви боклуци.
Аватар
Локумът

Мнениеот Slavena » 11 Сеп 2015, 13:08

Harmony написа:Гледах една серия на предаването Табу, която ми остана много ясно в съзнанието, някъде на Изток има общност, в която децата се кърмят до 5-6 годишна възраст и за тях това не е ненормално, а и колко да им е повредена психиката, не повече от нашата, със сигурност :lol: :lol: :lol:

не мисля че и за детето е полезно да се кърми толкова дълго време, по-добре 1-2 години максимум
Slavena

Мнениеот julianne » 22 Сеп 2015, 14:19

Slavena написа:
Harmony написа:Гледах една серия на предаването Табу, която ми остана много ясно в съзнанието, някъде на Изток има общност, в която децата се кърмят до 5-6 годишна възраст и за тях това не е ненормално, а и колко да им е повредена психиката, не повече от нашата, със сигурност :lol: :lol: :lol:

не мисля че и за детето е полезно да се кърми толкова дълго време, по-добре 1-2 години максимум

Едва ли има какво да навреди на детето да хапва толкова време кърма, но и не мисля, че би му била полезна, в даден момент, при наличието на толкова богато меню, то кърмата по никакъв начин не може да му помогне, а и това си захабяване от страна на майката, тя не може да произвежда пълноценна храна толкова дълго време, все пак не е крава!!!
julianne

Мнениеот Elica » 13 Окт 2015, 13:29

Дори и кравата за да произвежда още мляко бива забременявана на ново. :mrgreen:
Аватар
Elica

Мнениеот maminka » 14 Окт 2015, 15:39

От дълго до дълго кърмени си има голяма разлика, но смятам, че в един момент става безпредментно това кърмене, а и едно е детето да бъде с по-разкрепостено мислене, т.е. да се разхождате голи вкъщи, друго е да суче до 5-6 години, а и 3-4 пак са много!
maminka

Мнениеот svetlozara » 14 Окт 2015, 16:32

да, голотата не трябва да е срамна, това са две различни неща, децата е по-добре да виждат какво има другия пол, отколкото да се комплексират ;) Но за кърменето ми е странно и все пак до 2г мисля, че е ок да с екърми. :)
svetlozara

Мнениеот Локумът » 10 Ное 2015, 10:39

svetlozara написа:да, голотата не трябва да е срамна, това са две различни неща, децата е по-добре да виждат какво има другия пол, отколкото да се комплексират ;) Но за кърменето ми е странно и все пак до 2г мисля, че е ок да с екърми. :)

И аз мисля така, вместо да се филмират излишно и да израстват с грешни представи децата е по-добре да знаят направо за какво става въпрос от малки. ;) А за кърменето толкоз - 2 години и стига толкова. :)
Аватар
Локумът

Мнениеот BeenieGal » 10 Ное 2015, 13:26

Локумът написа:
svetlozara написа:да, голотата не трябва да е срамна, това са две различни неща, децата е по-добре да виждат какво има другия пол, отколкото да се комплексират ;) Но за кърменето ми е странно и все пак до 2г мисля, че е ок да с екърми. :)

И аз мисля така, вместо да се филмират излишно и да израстват с грешни представи децата е по-добре да знаят направо за какво става въпрос от малки. ;) А за кърменето толкоз - 2 години и стига толкова. :)

Абе не е точно така, бас държа, едва ли правиш секс пред децата си :mrgreen:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот kalinka-kuku » 10 Ное 2015, 13:40

То не е въпросът да се прави секс пред тях, въпрос е да се възпитават без грешни представи, защото когато дойде времето за истината ще им бъде по-трудно да я приемат.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот nadqta » 10 Ное 2015, 16:46

marsu написа:То не е въпросът да се прави секс пред тях, въпрос е да се възпитават без грешни представи, защото когато дойде времето за истината ще им бъде по-трудно да я приемат.

Едва ли, освен ако не ги отглеждаш в аквариум, все пак този свят, в който живеем ни залива отвсякъде с достатъчно инфо, така че няма да останат неподготвени ;)
nadqta

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети