Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Поврежда ли се психиката на дълго кърмените деца?

18 Фев 2014, 14:13

Миналият уикенд в града дойде един приятел на мъжа ми, с когото се познават от деца, по повод изследване, което трябва да проведе. В момента учи за психолог и като стана въпрос за сина ми, който е на година и осем месеца, той ми каза, че кърменето повлиява на психическото развитие на детето и заради това не може да свърже две думи или изречение.

Според него това, че го кърмя все още го държи във фаза „малко бебе” и пречило по някакъв начин на психическото му развитие!

Първо нямам никакво намерение да го отбивам през зимата, :idea: второто е, че не мисля, че има право с това, което казва!

Общуването ми с детето е нормално за възрастта му, а и не мисля, че кърменето е нещо ненормално (до първите две години, де). :!: Моите родители са били дълго кърмени деца, казано честно не виждам забавено развитие при тях, а и не съм чувала да са имали проблеми! :D

Можете ли да потвърдите, че дългото кърмене по някакъв начин може да повреди детската психика или по-скоро ще ме подкрепите? :roll:

Re: Поврежда ли се психиката на дълго кърмените деца?

18 Фев 2014, 14:20

Това предполагам, че бъдещият психолог го е чул от някое "ново изследване", което е направено не знам си къде! И за мен са пълни глупости, освен, че може в един момент да започне да те хапе по-сериозно, не виждам друг проблем!

18 Фев 2014, 15:29

Аз лично съм кърмила дъщеря ми година и осем месеца и това въобще не е повлиало на говора или психическото и развити. Сега е на 12 години и е много умно и здраво дете. Решението е на майката, колко дълго може да си кърми детето, а както казва Мечо Пух: "Колкото повече - толкова повече". Близоста на майка и дете по време на кърмене и най-хубавото нещо, което може да се случи на една жена. :D

18 Фев 2014, 17:11

:lol: :D голям майтап, това са глупости! Колкото по-дълго се кърми едно дето, толкова по-добре за него!

18 Фев 2014, 17:28

Аз кърмих дъщеря ми до три годинки и малко. С нищо не е било по-различно развитието й от това на другите деца. Даже напротив - защото докато те пиеха антибиотик след антибиотик, тя пиеше кърма и това я държеше здрава. За първи път се разболя по-сериозно след отбиването и за първи път пи антибиотик на 3 години и половина.

Сега е на 5 годинки и не помни изобщо как се суче. Така че не вярвайте на философи, които твърдят, че остават травми за цял живот.

26 Фев 2014, 12:39

И аз още кърмя сина си /по два пъти на ден/, който е на година и седем месеца. Мога да кажа, че дори е по-буйно, будно и бъбриво дете от някои познати, които са на адаптирано мляко. Тук единственото, което има значение е характерът, нравът на самото дете. Не може нещо естествено и нормално да води до ненормални неща ... Ето, дори скоро в ОАЕ създадоха закон за задължително кърмене до две години на детето!

03 Дек 2014, 15:19

Nesi@ написа:И аз още кърмя сина си /по два пъти на ден/, който е на година и седем месеца. Мога да кажа, че дори е по-буйно, будно и бъбриво дете от някои познати, които са на адаптирано мляко. Тук единственото, което има значение е характерът, нравът на самото дете. Не може нещо естествено и нормално да води до ненормални неща ... Ето, дори скоро в ОАЕ създадоха закон за задължително кърмене до две години на детето!

Какво значение иам това, че е по-буйно, пишете по-нормално :)) Буйно ли е значи е ОК, да ама не в някои случаи това е лошо.

03 Дек 2014, 15:40

По никакъв начин не смятам, че може да бъдат свързани двете неща, който може кърми, който не може да ослушва и се чуди какво АМ да даде! Четох, че има майки, които са кърмили децата си до 3 години, аз не зная как самите майки са издържали, все пак децата вече имат сериозни зъбки, а не усещат силата, с която хапят и защо да влияе това на децата, не виждам причина :!:

03 Дек 2014, 16:54

Не мисля, че ще е от значение за децата, все пак това е нормалното хранене, това, че ние сме свикнали да гледаме на всичко като на секс е лично наш проблем на възрастните, не на децата!

16 Дек 2014, 10:56

Ако положението стигне както е при Лиса Арин и Робин Арин в Game of Thrones мисля, че ще се повреди, но ако говорим до 2-3г. не виждам кое може да е опасното. :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4