Как да изградим навика на бебето да заспива навреме?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Как да изградим навика на бебето да заспива навреме?

Мнениеот Elica » 20 Яну 2015, 17:40

Децата обичат да си имат режим,д руг начин няма каквото и да опитвате, ако всеки ден правите всичко по един и същи начин успеха ви е гарантиран
Аватар
Elica

Мнениеот qwerryyy » 31 Мар 2015, 13:47

Нали режимът и определените действия помагат на бебетата. А и бебетата не си падат по гости също така, защото това ги разсейва ;)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Lili_pili » 29 Апр 2015, 16:19

Според някои е по-добре детето да бъде оставено да прави каквото си поиска ;)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот dejavu » 29 Апр 2015, 16:35

Lili_pili написа:Според някои е по-добре детето да бъде оставено да прави каквото си поиска ;)

И аз съм по-склонна на това да вярвам, все пак то най-добре усеща, а и за него няма аларма, която да знаем, че ще звънне в 6 часа и ще ни събуди, тя по-скоро е вътрешна такава!
dejavu

Мнениеот Pipilota » 30 Апр 2015, 10:19

Това за глупости :) Как ще ги оставя да правят каквото си поискат? Това означава, че ще си лягат най-рано в полунощ, няма да стават за училище изобщо или там ще спят, няма да пишат домашни и какво ли още не. :) Като имате деца нека да правят каквото си поискат, моите ще ги командвам. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот petq.velcheva » 04 Дек 2016, 18:43

С големия мн страдах от недоспиване и постоянно ми беше в ръцете буден спящт сега с малката като я родих си казах без такива работи.още от изписванего се прибрахме когато се наяде оригна и си я сложих в леглото и сама си заспиваше и до ден днешен заспива сама но покрай батко й и тя дивее с него до 9 и нещо 10
petq.velcheva

Мнениеот Monika_Spasova » 05 Дек 2016, 13:08

Добре де, нали си има някаква нагласа и някакви режими, които се спазват.. Лягаш спиш и т.н. :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Story_teller » 23 Апр 2019, 10:26

Вероятно просто си има по-упорити бебета, които не се поддават на влияние, но...ако от ден първи се почне с изграждането на режим, все ще се получи. Или поне в разумни граници. Просто се иска повечко постоянство и спокойствие.
Story_teller

Мнениеот Анелия А » 25 Юни 2019, 09:50

Аз както обичам да си лягам рано, направо не знам, ако случим на бебе-сова :-| Освен да си пожелая късмет.
Анелия А

Предишна

Назад към Бременност, раждане и майчинство