Бойлер – с водосъдържател или проточен?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Бойлер – с водосъдържател или проточен?

Мнениеот ramimni » 25 Фев 2014, 17:55

Здравейте, бойлерът ни издаде багажа и спешно си търсим, но реших да видя тук какво ще кажете, преди да купувам на сляпо! :!: :!:

За щастие родителите ми живеят на долният етаж и имаме къде да се къпем докато се наканим да си изберем проточен бойлер или такъв с водосъдържател! :mrgreen:

Какви са предимствата на двата вида, до сега сме имали такъв с водосъдържател, но мисля, че проточният има повече преимущества, тъй като не чакаш да се стопли, има такива, които ми се виждат доста икономични?! :?

Какви са минусите на проточните бойлери, обаче, не съм запозната, страх ме е да купувам отново такъв с водосъдържател, :oops: тъй като гърмят и ако не бяхме открили навреме повредата, не ми се мисли какво можеше да стане! :oops: А проточните гърмят ли? :roll:

Дайте ми малко инфо от личен опит!
ramimni

Re: Бойлер – с водосъдържател или проточен?

Мнениеот MollyDolly » 25 Фев 2014, 18:00

Едни казват, че гърмят проточните, други казват, че не, като се замислиш май няма какво да му гръмне, ама от къде да знаеш :?
Ние вкъщи имаме проточен, но се отваря голяма беля с тока, за съжаление не разбирам, за да те упътя :?
MollyDolly

Мнениеот Dominator » 26 Фев 2014, 11:11

Проточните бойлери имат доста повече минуси, отколкото можете да очаквате... Ако ви е по-слаба инсталацията, тогава със сигурност ще имате огромни проблеми, тъй като тези бойлери са с мощност от 6 до 9 (може би и повече) kW и могат да запалят инсталацията. Да, загряват водата по-бързо, но ако самата вода не е достатъчно топла, то не се надявайте на достатъчно висока температура. Температурата на водата в мрежата е средно около 25-26 градуса през лятото и около 8-10 през зимата, което ще рече, че ще имате гореща вода точно когато не ви е толкова нужна, а през зимата... ;) Освен това, разходът на енергия е около 5 пъти по-голям от тези на обикновените бойлерите, което не е без значение при днешните цени на тока.
За мен по-добрият вариант си остават обикновения вариант с водосъдържател, но все пак това е мое мнение, което не мога и не искам да налагам. Всеки трябва да прецени за себе си и да реши кой вариант е по-добрия.
Аватар
Dominator

Мнениеот Lollipop » 12 Яну 2015, 10:56

Аз предпочитам обикновените бойлери с водосъдържател. Наистина, ако искаш топла вода през зимата, имаш толкова, колкото да си помислиш, че имаш. Скоро ползвах такъв бяхме на почивка и имаше само такъв бойлер, искам да ви кажа, че умряхме от студ, а за има топло вода трябва бойлера едва да капе, иначе водата определено не е за студено време. Затова съм За обикновения бойлер :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот S_Milenska » 12 Яну 2015, 12:50

И ние сме с обикновен бойлер, може би ако е някой по-скъп и по-качествен проточен бойлер може и да затопля по-бърза струя вода, но не вярвам особено.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 12 Яну 2015, 13:17

Ние имахме проточен бойлер, много е неприятно, защото през големите студове се оказва, че топлата вода е с много слаба струя. ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Andrey » 12 Яну 2015, 14:49

У нас имам проточен и никога не мога да се изкъпя с кеф, защото така ми идва много слаба струята, аз обичам да е силна :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Anka » 12 Яну 2015, 16:53

Предпочитам си обикновения бойлер. :)
Аватар
Anka

Мнениеот Slavena » 30 Юни 2015, 11:10

Проточния бойлер е по-добър избор, защото си има всичко необходимо, не е обвързано с топлене на вода и всдичката топла вода се използва, докато при другия се загрява и остава или не стига.
Slavena

Мнениеот Локумът » 30 Юни 2015, 13:40

Slavena написа:Проточния бойлер е по-добър избор, защото си има всичко необходимо, не е обвързано с топлене на вода и всдичката топла вода се използва, докато при другия се загрява и остава или не стига.

Да, това са си предимства и то сериозни и на мен само заради това ми харесват проточните бойлери, пък и май са по-безопасни. :)
Аватар
Локумът

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи