Кога се нормализира сънят на бебето?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Кога се нормализира сънят на бебето?

Мнениеот mangusta » 26 Фев 2014, 17:40

Вече сме на 4 месеца и с нетърпение очаквам бебе да спи по-дълго през нощта. Вече денем не спим толкова много, но и вечер се будим на 3, много рядко на 4 часа!

Кога би трябвало да се нормализира сънят на бебето, дали не сме малки още, за да спим цяла нощ без да се будим, за да сучем?
Чух, че на една приятелка бебето до годинка се будило през нощта и искало да суче, чак след това сънят му се нормализирал и се събуждал сутринта!

До кога ще продължи сукането през нощта и неспокойният сън на бебе? :? Малко ме притеснява, че не го удовлетворява водата, а иска да се храни, не е ли вече голямо за това?
Чувала съм, че някои майки дават чайче, за да залъжат детето, може ли заради това нощно хранене да се получава преяждане и бебето заради това да не спи спокойно - единият път гладен, а след това преял??
mangusta

Re: Кога се нормализира сънят на бебето?

Мнениеот maminka » 26 Фев 2014, 17:43

Това най-малко зависи от теб, кога ще се нормализира сънят на бебето. Нормално е да е гладно, тъй като стомахчето му е малко и храната се преработва бързо, не спирай да го храниш, освен ако няма наднормено тегло, но тогава от детска консултация ще ти кажат, ако има проблем или е на границата на такъв ;)
maminka

Мнениеот Kremiliya » 03 Дек 2014, 15:18

Всичко зависи от бебетата, имам позната, която се мъчи с дъщеря си сигурно 3 години и така и така това дете не пожела да спи нормално :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Snejna » 04 Дек 2014, 10:16

Kremiliya написа:Всичко зависи от бебетата, имам позната, която се мъчи с дъщеря си сигурно 3 години и така и така това дете не пожела да спи нормално :)

О, това е много неприятно! Аз също имах такава позната, даваше какви ли не билки и отвари на детето - научени от приятели, препоръчани в аптека, предписани от лекар и ефект - никакъв, момиченцето не искаше да спи и толкова! :shock:
Аватар
Snejna

Мнениеот Lollipop » 04 Дек 2014, 12:42

Много зависи с какво се храни детето, ако го кърмите е по-логично да иска да яде и през нощта, ако е на АМ може и да не се случи, но не е и голямо да спира да се храни, само на 4м. е все пак :)
Аватар
Lollipop

Назад към Бременност, раждане и майчинство