Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Кога бебето ви започна да се заглежда?

10 Мар 2014, 15:21

Започвам да осъзнавам, че прекалената информираност в наши дни има и своите негативни страни! :x

Чета постоянно в разни книги и интернет някакви таблици за това, кога децата е нормално на бебетата да започне да прави им впечатление и да се заглеждат в лицата ни, в играчки или различни предмети.

Съответно започнах да се притеснявам, не зная какво да очаквам, кога ще се случи при нас, имам чувство, че от първият момент, в който го взех, бебето ми се заглеждаше в мен, сякаш наистина ме гледа и вижда! :shock: :shock:

Вашите бебета, кога започнаха да се заглеждат в играчките, които ги заобикалят, кога започнаха да ви следят с поглед? Опитвам се да не се доверявам на написаното, тъй като е индивидуално за всяко дете, но ще ми е по-спокойно да чуя за вашите бебета :geek:

Re: Кога бебето ви започна да се заглежда?

10 Мар 2014, 15:24

Не помня на каква възраст е било моето топче като е започнал да се заглежда, но предполагам, че след месец и половина, не се притеснявай за толкова незначителни неща, толкова са преходни само косата ти ще побелее по-бързо

04 Дек 2014, 12:43

Ами по-рано трябва да реагира, към първия месец, вече на 40 дена детето трябва да реагира дори на музика и движение :)

09 Мар 2015, 13:22

Бебчетата се заглеждат от рано, още в първи месец трябва да започнат да правят разни индикаци и да се обръщат по посока на шума ;) Общо взето минат ли 40-те дена, трябва да е вече малко човече. :mrgreen:

13 Май 2015, 16:54

Мисля, че твърде много четеш неща, които са строго индивидуални, не се връзвай на тези, радвай се на детето си, аз не мога да ти кажа за тези неща, понеже не съм им обръщала внимание или ако съм то е ставало в хода на растеж и сякаш съм ги намирала за нещо нормално.

14 Май 2015, 10:34

Не е точно така, детето трябва да се следи за нормалното му развитие, доста деца виждам, на които родителите им са им се радвали повече, отколкото трябва и за пропуснали да забележат отклоненията в развитието.

14 Май 2015, 12:25

Kaya написа:Не е точно така, детето трябва да се следи за нормалното му развитие, доста деца виждам, на които родителите им са им се радвали повече, отколкото трябва и за пропуснали да забележат отклоненията в развитието.

Е, и другата крайност нито е хубава, нито е нормална ;)

14 Май 2015, 13:18

Убедена съм, че майките все някога изтрещяват, било то за едно или друго, добре е да откриеш златната среда, в която хем да не откачаш, хем да не си безотговорен родител, но как... :?

01 Юни 2015, 11:51

LEILA написа:Убедена съм, че майките все някога изтрещяват, било то за едно или друго, добре е да откриеш златната среда, в която хем да не откачаш, хем да не си безотговорен родител, но как... :?

О, това не е лесно, това става само, ако станеш "млада" майка, ако се вземеш твърде на сериозно няма начин.

01 Юни 2015, 12:33

Сега, различно е всеки е длъжен да следи здравето си на детето си, дали се развива правилно без да се прекалява с прекалената голяма грижа и обратното - да се очаква, че всичко ще се надрасне. Особено при бебето е много важно всяка усмивка, гугането, заглеждането - това означава, че детето се развива правилно.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2