Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Как възпитавате децата си на толерантност?

19 Мар 2014, 16:52

До каква възраст според вас трябва да се толерира първосигналното поведение при децата? :roll:
Според мен е добре да се говори с тях от най-ранна възраст, но до каква възраст може да се толерира поведение :idea: , което не толерира различните. Май започнах твърде сложно, затова да вам прост пример.

Дъщеря ми (на 6 год.) ходи на детска градина, но заеква, не постоянно, но го има, разбира се малко им трябва да децата, за да започнат грубостите и не зная как и дали въобще са възпитавани на толерантност към по-различните?! :!: :!:

Както и се предполага много съм се ядосвала, искала съм да разговарям с родителите на калпазаните от градината, заради това поведение на децата им, но като си помисля, тя трябва да свиква, че не винаги ще мога да я защитя и помогна, а и ако не го израсте този проблем ще остане и в бъдеще с него, както и с подигравките!

Опитвам се да й обясня, че не трябва да я засяга мнението да другите, тъй като това не е нещо желано, а човешко, точно заради това не трябва да им обръща внимание и не трябва тя така да прави, ако види например пълно момиченце или човек с недостатък.
Не мога да си обясня, дали родителите разбират, че трябва да възпитават в толерантност децата си? :?:

Re: Как възпитавате децата си на толерантност?

19 Мар 2014, 16:57

Ние често си говорим за това и с двете ми деца, особено като става дума за ромчета и българчета в градината имаме и ромчета, които често стават обект на подигравка, заради цвета на кожата им, та постоянно напомняме, че и те са като нас ;)

27 Ное 2014, 17:56

lussy написа:Ние често си говорим за това и с двете ми деца, особено като става дума за ромчета и българчета в градината имаме и ромчета, които често стават обект на подигравка, заради цвета на кожата им, та постоянно напомняме, че и те са като нас ;)

Много странно е това, че се забелязва, нали уж децата не различават такива неща. :shock:

10 Дек 2014, 12:19

lussy написа:Ние често си говорим за това и с двете ми деца, особено като става дума за ромчета и българчета в градината имаме и ромчета, които често стават обект на подигравка, заради цвета на кожата им, та постоянно напомняме, че и те са като нас ;)

В нашата градина има едно ромче също. Децата ѝ се подиграват, защото мирише. Това е бил единствения път, когато детето ми е проявило някаква дискриминация. Никога не е обръщал внимание на това кой е дебел, кой е слаб, кой какъв цвят кожа има и мисля, че не е нужно да наслагвам мнение и да му показвам разликите. В онзи случай му казах, че не е хубаво да я обижда и да избягва да играе с нея, след като не му е приятно. Повече не съм чула и дума за миризливото момиче. :roll:

27 Мар 2015, 11:35

Скоро ходихме на детски рожден ден, на който едно дете на 3г. обясняваше колко са лоши циганите, как ги мрази, как не иска да играе с тях и беше супер агресивно това хлапе. Майка му поощряваше добрите му приказки... еми.. то е научено от майка си така.

27 Мар 2015, 17:45

Lollipop написа:Скоро ходихме на детски рожден ден, на който едно дете на 3г. обясняваше колко са лоши циганите, как ги мрази, как не иска да играе с тях и беше супер агресивно това хлапе. Майка му поощряваше добрите му приказки... еми.. то е научено от майка си така.

Много гадно! Така се учат децата, не че нямаме основание да мразим ромските деца, но все пак от малки да ги учиш на такова отношение е грозно най-малкото! :geek:

27 Мар 2015, 18:11

Никой не толерира в училищата особено, а вие си мислете каквото искате и възпитавайте както сметнете за добре. Сега съм в 12 клас и мога да ви кажа, че абсолютно никой не е толерантен, колкото си по-готин и зъл, толкова си по-як, а колкото повече мачкаш другите значи си по-велик, това е принципа.

28 Мар 2015, 11:27

Lisica написа:Никой не толерира в училищата особено, а вие си мислете каквото искате и възпитавайте както сметнете за добре. Сега съм в 12 клас и мога да ви кажа, че абсолютно никой не е толерантен, колкото си по-готин и зъл, толкова си по-як, а колкото повече мачкаш другите значи си по-велик, това е принципа.

Права си, синът ми сега е 1 курс студент и сякаш при него беше малко по-лесно, но сега дъщеря ми е в 8 клас и е истински кошмар покрай нея, всички пият и пушат, обиждат, ако не пушиш,защото си смотан! :mrgreen:

30 Мар 2015, 10:46

Хич не е лесно да се възпитават децата да бъдат толерантни на мен лично ми е много трудно, като виждам как някои деца се подиграват защото някое е с мръсна блуза да речем, по-дебеличко, нещо друго си! :roll:

29 Юни 2015, 16:27

Преди дни беше гейпарада, вие възпитавате ли децата си в такава толерантност, то не е само до цвета на кожата...
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3