Според мен е добре да се говори с тях от най-ранна възраст, но до каква възраст може да се толерира поведение

Дъщеря ми (на 6 год.) ходи на детска градина, но заеква, не постоянно, но го има, разбира се малко им трябва да децата, за да започнат грубостите и не зная как и дали въобще са възпитавани на толерантност към по-различните?!

Както и се предполага много съм се ядосвала, искала съм да разговарям с родителите на калпазаните от градината, заради това поведение на децата им, но като си помисля, тя трябва да свиква, че не винаги ще мога да я защитя и помогна, а и ако не го израсте този проблем ще остане и в бъдеще с него, както и с подигравките!
Опитвам се да й обясня, че не трябва да я засяга мнението да другите, тъй като това не е нещо желано, а човешко, точно заради това не трябва да им обръща внимание и не трябва тя така да прави, ако види например пълно момиченце или човек с недостатък.
Не мога да си обясня, дали родителите разбират, че трябва да възпитават в толерантност децата си?