Водите ли децата си с вас на работното място?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Водите ли децата си с вас на работното място?

Мнениеот Anka » 20 Ное 2015, 11:25

Разбира се, когато се налага за малко е разбираемо, но за цял ден или няколко поредни, по-добре отпуска. Нито за детето е комфортно, нито за родителите.
Аватар
Anka

Мнениеот Elica » 20 Ное 2015, 14:24

Anka написа:Разбира се, когато се налага за малко е разбираемо, но за цял ден или няколко поредни, по-добре отпуска. Нито за детето е комфортно, нито за родителите.

Все пак не всяка работа е в офис, така че не виждам колко много компромиси могат да сеправят, ако мястото е опасно пъкси е жива проява на глупост.
Аватар
Elica

Мнениеот Monika_Spasova » 10 Яну 2016, 08:54

Elica написа:
Anka написа:Разбира се, когато се налага за малко е разбираемо, но за цял ден или няколко поредни, по-добре отпуска. Нито за детето е комфортно, нито за родителите.

Все пак не всяка работа е в офис, така че не виждам колко много компромиси могат да сеправят, ако мястото е опасно пъкси е жива проява на глупост.

Абсолютно, но някои смятат, че са притиснати много от положението. Все си мисля, че всеки работодател би проявил разбиране, отколкото да му се тупнат на някоя непредвидена проверка и да има дете там, или не дай си Боже пострада детето на работа.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Локумът » 21 Яну 2016, 16:45

Monika_Spasova написа:Абсолютно, но някои смятат, че са притиснати много от положението. Все си мисля, че всеки работодател би проявил разбиране, отколкото да му се тупнат на някоя непредвидена проверка и да има дете там, или не дай си Боже пострада детето на работа.

То май и работодателите сме си виновни до някъде, щото много ги притискаме хората. ако се държиш ок с тях, никой не злоупотребява, ако проявяваш голям контрол и подобни то после става чудесия, скатавания, липса на желание и се стига и до деца на работа на изнервени родители. По-добре да няма такива неща.
Аватар
Локумът

Мнениеот pravilno » 29 Яну 2016, 14:50

Крайно време е и в България да има забавачки или детски градини там, където работят родителите и където е подходящо. Ама пусти пари все няма!
pravilno

Мнениеот Lollipop » 06 Апр 2016, 11:27

Имам една позната, която води с нея детето си цяло лято на работа, а сега когато тръгна на училище и е във ваканция, отново е с нея на работа. Вярно е, че работата ѝ не е опасна и реално детето не може да пострада, но не знам милото как издържа по цял ден в офиса с нея. :( но като няма друга възможност. Не е ли по-добре детето да стои само у дома, отколкото така?!
Аватар
Lollipop

Мнениеот Neven498 » 06 Апр 2016, 15:43

По-скоро се чудя работодателя как позволява детето да е там
Аватар
Neven498

Мнениеот irka » 06 Апр 2016, 16:59

Ако не пречи и жената няма друга възможност, защо не. Но и аз подозирам, че то се побърква горкото. Трябва да е супер кротко и тихичко, за да издържа цял ден да стои и да си рисува или пише. Ако постоянно занимава майка си с нещо, не става работата.
irka

Мнениеот Neven498 » 07 Апр 2016, 11:24

Аз знам за една спортна зала, където имат детски кът, в който занимават децата, докато майките са на тренировка. Хубаво би било и на работните места да има такава възможност. Но би било възможно само за големи фирми с много служители. Или пък ако е цяла сграда с офиси и се комбинират за поддръжка на такова място.
Аватар
Neven498

Мнениеот Lollipop » 07 Апр 2016, 11:43

Neven498 написа:По-скоро се чудя работодателя как позволява детето да е там

Явно позволява. След като работата не крие опасности, може би за това и цени служителя си. В крайна сметка много от нас нямат никаква възможност да намерят кой да им гледа децата, докато са във ваканция. :roll:
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси