Дайте ми рецепти за крем за мъфини!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Дайте ми рецепти за крем за мъфини!

Мнениеот franky » 28 Мар 2014, 15:01

Много се запалих по направата на мъфини, от както съм си взела формата не мога да спра да пека, все нови и различни рецепти намирам за мъфини, но не откривам хубави кремове за тях!

Всъщност интересно ми е дали само отгоре слагате крем на мъфините или ги дълбаете по някакъв начин и ги пълните и отвътре? Кажете ми някакви рецепти за хубав и лек крем да не е тежък и маслен, може и да е солен, не е задължително да са сладки!

Скоро бях чела за един крем с крем сирене и сметана, иначе мъфините бяха сладки, не зная как би се получило, правил ли е някой такъв?
franky

Re: Дайте ми рецепти за крем за мъфини!

Мнениеот Коцева » 28 Мар 2014, 15:12

Аз правя един солен, който е малко по-тежък, но пък по-бавно свършват! Слагам 100гр. крема сирене, 50г. масло, една ванилия и пудра захар на око, става доста интересно, издълбаваш ги в средата с уред за чистене не чушки, ако нямаш и с ножче става, след това слагаш вътре крема и оставяш малко похлупаче, отгоре може с шприц да украсиш пак с крем.
Правя и сладък млечен или яйчен крем и двата много ги обичат: размесва се и жълтък с 50гр. захар и 1 с.л. нишесте се разбиват заедно с млякото, ванилия и масло слага се на котлона докато се сгъсти, а след това в хладилник, после си ги пълниш :idea:
Коцева

Мнениеот penny » 28 Мар 2014, 17:02

Коцева написа:Аз правя един солен, който е малко по-тежък, но пък по-бавно свършват! Слагам 100гр. крема сирене, 50г. масло, една ванилия и пудра захар на око, става доста интересно, издълбаваш ги в средата с уред за чистене не чушки, ако нямаш и с ножче става, след това слагаш вътре крема и оставяш малко похлупаче, отгоре може с шприц да украсиш пак с крем.
Правя и сладък млечен или яйчен крем и двата много ги обичат: размесва се и жълтък с 50гр. захар и 1 с.л. нишесте се разбиват заедно с млякото, ванилия и масло слага се на котлона докато се сгъсти, а след това в хладилник, после си ги пълниш :idea:

Този с крема сиренето мисля, че ще стане доста гъст, каква марка крема сирене ползваш?
penny

Мнениеот Kaya » 04 Дек 2014, 15:07

Аз си падам по сметаната :))) няма нужда от рецепта за нея :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Kaya » 04 Дек 2014, 15:07

Аз си падам по сметаната :))) няма нужда от рецепта за нея :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Назад към Рецепти и полезни съвети