Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Идеи и съвети за крем-супи!

02 Апр 2014, 15:21

Основно ястие през зимата ни беше супата – всякакви – зеленчукови предимно! Но така и не се научих как да приготвям хубава крем супа :oops: и колко трябва да бъде крем една супа?! :roll: :D

Но пък съм упорита и продължавам да събирам рецепти и съвети как мога да приготвя хубава крем супа!
Обикновено зеленчуковите ми крем супи включват лук, морков, картофи, грах и подправки, но винаги има нещо, което куца или водата/млякото идват в повече или блендера не разбива хубаво всичко и остават едни неприятни частици от някой от зеленчуците! :x
Дайте някакви съвети и препоръки какво да променя така, че да се получи що-годе някаква свястна крем супа! :idea: От какво друго мога да направя, :? предполагам крем супата от гъби ще е доста тежка :shock: , ако я долея с мляко, други съвети и идеи ще чакам!

Re: Идеи и съвети за крем-супи!

02 Апр 2014, 15:24

Предполагам, че от лука ти остават такива частици, не знам колко е хубав блендера, но може и той да е виновника, както и от люспите на граха ;)
А цаката е да слагаш по малко, било то вода или мляко, а за гъбената крем супа си права!

02 Апр 2014, 16:58

Аз не мога да помогна с рецепти, но ще се надявам някой да сподели такива. Смятам скоро време да се обзаведа с блендер и да пробвам.

09 Апр 2014, 14:34

Гаспачо добра идея ли е за крем супа? Обожавам я, с много чесън, лютиво и с щипка сол :)

09 Апр 2014, 15:10

Ivaylo написа:Гаспачо добра идея ли е за крем супа? Обожавам я, с много чесън, лютиво и с щипка сол :)

Оооо даааааа! Само, че аз го приготвям 50/50 поне такава ми е рецептата:
Пасирам доматите, заедно с майонезата, размесена с лимонов сок, чесън и накиснат и отцеден хляб, след което добавям нарязани домати и краставици и доливам с вода! Идеалнооо.. ммм огладнях! :mrgreen: :mrgreen:

15 Яну 2015, 18:03

Аз харесвам крем супи с тиквички, не знам защо толкова добре ми изглеждат.

21 Яну 2015, 16:15

С карфиол харесвам крем супите ;)))

22 Яну 2015, 14:22

Аз не харесвам изобщо крем супите, може би само картофената ми допада.. :)

18 Фев 2015, 18:30

Обичам да слагам кашкавал в крем супите, опитвали ли сте? :) Стават невероятно, а ако се сложи и малко топено сирене, още по-добре се получава :)

19 Фев 2015, 10:15

Трябва ми крем супа с моркови, има ли такова нещо? :) Синовете ми си умират за моркови и постоянно искат да хапват неща с морков!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4