Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Лесна рецепта за домашни кроасани?

22 Май 2015, 17:14

qwerryyy написа:МНого ми се иска да опитам домашни кроасани, не съм яла а сигурно ще имат велик вкус просто! :(( Мисля, че това парено тесто е много трудно и е невъзможно да го направя.

То това ще е най-лесната част, по-кофти ще е точенето и мазането на тестото, докато стане многолистно! :|

26 Май 2015, 14:38

И аз искам да опитам, но уви не съм правила и ме е страх дори да се пробвам някой път, но може би ще се престраша в името на идеалния вкус ;)

05 Авг 2015, 11:22

Krum написа:
dinkog написа:Ял съм домашни кроасани в една сладкарница в Търново, много добри бяха!

уха, сега в нашия град има една нова пекарна много добри ги правят.

Мда, ако има къде да ти ги направят с отношение стават жестоки, тея от магазина нямат нищо общо с вкуса от пекарните!

05 Авг 2015, 16:31

dinkog написа:
Krum написа:
dinkog написа:Ял съм домашни кроасани в една сладкарница в Търново, много добри бяха!

уха, сега в нашия град има една нова пекарна много добри ги правят.

Мда, ако има къде да ти ги направят с отношение стават жестоки, тея от магазина нямат нищо общо с вкуса от пекарните!

Оо аз съм се влюбила във френските кроасанчета отпекарните, в повечето случаи ги правят божествени, а като се прибавят и разни кирийки като маслини, сирене, кашкавал, шоколад вътре... безмълвна съм, но досега не съм решила да се излагам и с кроасани, то стига ми другия провал! :roll:

03 Сеп 2015, 15:53

Кирийки?
Каква е тая нова дума в нашия речник? :lol:

13 Яну 2017, 17:58

Имам една рецепта, която само веднъж съм я правила, защото не беше много успешен опит :mrgreen: . Но ще ви я кажа, може вие да се справите доста по-добре :wink: . Съставките са 1 ч.ч. прясно мляко, 1 яйце, 3/4 ч.ч. топла вода, 1 с.л захар, 4 с.л. брашно, 1 пакетче суха мая, 1 с.л сол и 250 гр масло. Разтваряме маята във водата, дабявяме яйцето, захарта и млякото. отделно разбъркваме брашното със солта и мекото масло. Смесваме двете смеси и бъркаме. Не се меси тестото, оставя се в купата да престои цялата нощ. Сутринта го изваждаме и на добре набрашнена плоскост започваме да го разточваме. Сгъваме на две и пак разточваме, пак на две и разточваме и така докато остане правойгълник с къса страна 20 см. Режем на триъгълници и навиваме он страната, а не от върха. Можете да сложите и плънка от шоколад или друго. Мажат се с жълтък и се пекат на 200 градуса до зачервяване.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2