Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
01 Фев 2018, 11:25
Аз едно не мога да разбера!? Едно време са ни хранили с кисело мляко от 1-м. А сега трябвало чак след 9м. Дали е защото това днес не е точно кисело мляко?
16 Фев 2018, 11:06
Сега всичко е различно, почваме да ги захранваме децата на близо година и до 3-4 години те все още не ядат всичко, бавно и славно... :) Всъщност, аз също не съм убедена колко е полезно, масово децата стават злояди по този начин...
03 Апр 2018, 14:33
децата ми и двете ги захранихме с кисело мляко нма 3 месеца, никакви алергии нямат, сега много ги пазите и затова вечно са болни
03 Апр 2018, 15:52
moni.sparrow написа:Здравейте, мами! Малко съм объркана от нещата, които чета в книги и интернет относно захранването. Стигнахме до период, в който сме на година и половина и все още ме е страх да давам млечни продукти. :?
На всякъде където съм чела, поне са единодушни в това, че киселото мляко се приема по-лесно от организма, в сравнение с прясното, да не говорим за останалите млечни продукти. За щастие сама си квася мляко от купено прясно със сигурен произход!
Съпруга ми от своя страна казва, че него от съвсем малък са го хранили с кисело мляко

, тъй като майка му не е имала достатъчно кърма!
Искам съвет, за да разбера от каква възраст мога да започна да давам различните млечни продукти, започвайки с кисело мляко, нали? :?
и мен от малка са ме хранили с такова кисело мляко, но колко съм яла е съвсем друг въпрос

Значи пробвай си детето как приема храната и постепенно я включвай. Аз мисля,че не е чак толкова рано да включиш млечни продукти. Мойто дете на времето се оказа с някаква алергия и при контакт на кожата с всичко що съдържа мляко - от сухо до кисело.. се изриваше и за около половин час кожата се успокои. Мисля,че млечните продукти не са чак толкова необходими и спешни, а и съставките им могат да бъдат открити и в други хранителни продукти. Виж захар, шоколад, чипс, гризки и всякакви такива съм анти тотал!
03 Апр 2018, 17:59
При алергии трябва да се внимава, но ако няма проблем след 6-7 месеца няма лошо, сега наиситна се оливаме с предпазливост и децата по-болни от всяког.а
19 Сеп 2018, 10:41
rabotnata pchela написа:При алергии трябва да се внимава, но ако няма проблем след 6-7 месеца няма лошо, сега наиситна се оливаме с предпазливост и децата по-болни от всяког.а
Едно време по-различно се захранваха децата, сега над година не са научени да ядат полезни храни, ама да нагъват зрънчо и солети знаят от малки.
28 Мар 2019, 12:17
Ако детето не е обременено с алергии, може да се дават след 9-10 месечна възраст. Започва се с извара, кисело мляко, масло.