Колко често ядете риба и как я приготвяте?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

Мнениеот sofi_black » 24 Яну 2017, 10:52

Ям по-рядко риба, отколкото ми се иска. Харесвам я, не съм от тези, които не могат да я понасят, но не знам защо не я приготвям по-често. Във всякакви варианти я харесвам, зависи и от вида риба. Не всяка е подходяща за скара или за пържене например.
sofi_black

Мнениеот svetlozara » 30 Мар 2017, 15:10

При рибите няма място за импровизации, не е като другото месо, коетоможеш да направиш всичко. Рибата си има за скара, има си за печене, има си за пържене.Например, за пържена скумрия никой не се сеща, нали? Или за шаран на пара..
svetlozara

Мнениеот silver933 » 10 Апр 2017, 13:53

svetlozara написа:При рибите няма място за импровизации, не е като другото месо, коетоможеш да направиш всичко. Рибата си има за скара, има си за печене, има си за пържене.Например, за пържена скумрия никой не се сеща, нали? Или за шаран на пара..

Може и някой да се е сетил, но опита да е бил тотален провал. :lol:
Аватар
silver933

Мнениеот Yunona » 10 Апр 2017, 14:20

Снощи за Цветница пекох лаврак - със сол, черен пипер, кръгчета лимон и клонки босилек в коремите на рибите. Отвън ги мацнах с малко олио и ги метнах във фурната върху хартия. За 20 минути на 200 градуса при включен инфрачервен нагревател с вентилатор станаха просто перфектни - кожичката препечена, а месото - сочно и вкусно.
Обичам простите неща :)
Yunona

Мнениеот Ваня Стойчева » 10 Апр 2017, 14:46

Звучи много вкусно! Аз харесвам също рибата, опечена съвсем просто и със свежи подправки запечена, а не със сухи.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот vanusha » 10 Апр 2017, 22:03

Напоследък започнах да се уча да ям риба, и 2 пъти в седмиата хапваме - на хартия, на скарата, на пара, пържена. Най-често вземаме лаврак, пастърва, скумрия, сьомга.
vanusha

Мнениеот Alex_mor » 11 Апр 2017, 09:44

Аз съм си традиционалист, обичам си скумрията най-много, точно заради силния вкус и аромат, който има. :mrgreen: На скара, после натъркана с копър и лимон ми е повече от любима, винаги така я хапвам. В комбинация със свежа салата си става повече от перфектно ястие.
Alex_mor

Мнениеот Kaya » 12 Апр 2017, 12:01

За мен рибата не е много често в менюто, у дома почти никой не обича, яде се рядко и все се караме за нея. Аз също не съм почитател, но се опитвам да я ям, само защото е полезна и да я покажа не децата дори.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот kauda » 07 Май 2017, 12:29

Напоследък хапвам повече риба, у нас започнахме да се храним малко по-здравословно. Все пак рибата е много важна за здравето на човек. Най-често я пека с подправки и лимон, завита в хартия с розмарин и лимон. На пара също я харесвам, на скарата не толкова, но и на скара я ям. :mrgreen:
Аватар
kauda

Идея за по-различно приготвена риба?

Мнениеот qwerryyy » 21 Сеп 2017, 14:27

Омръзна ми тази печена риба. Никога не съм приготвяла по по-различен начин. А със сигурност може да се приготвя и по-разнообразно!!! Днес отново съм на печена риба, а ми втръсна, въпреки че обожавам рибата. Не вярвам кулинарния свят да е измислил една рибена чорба, една печена риба и една пържена риба... А не мога да измисля нищо по-различно и вкусно, с което да приготвя въпросната риба! :cussingblack:
Дайте някоя много интересна и готина идея за рибено ястие! Любимите ми риби са пастърва и сьомга ако има значение, но мога да ям всичко.
Аватар
qwerryyy

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети