Колко често ядете риба и как я приготвяте?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Идея за по-различно приготвена риба?

Мнениеот Rali_hr » 21 Сеп 2017, 15:41

Яла съм веднъж на яхния с картофи и грах! Направо не повярвах, че е риба, толкова беше вкусно и различно. Не знам рецептата. Казвам го, защото явно рибата може да се използва и по много различни начини, не само както сме свикнали печена или пържена.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Monika_Spasova » 25 Сеп 2017, 14:18

Бих ти предложила да я изпечеш с ориз, така кактоправиш пиле с ориз. МНого обикновено, но става супер вкусно, или я добави към любимата яхния. Първия път ще ти се стори много странно, но малко по малко ще стане част от семейното ви меню, за разнообразие. Иначе на мен ми харесва най-много приготвена на пара, или печена на скарата.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот kikimoraa » 25 Сеп 2017, 14:36

Мелиш рибата и я омесваш с картофи,лук, яйце и правиш кюфтета, стават като картофените кюфтенца, само че с риба.
kikimoraa

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

Мнениеот Snejna » 27 Юли 2018, 14:53

През лятото ядем повече риба, иначе не сме много по рибата, а и не обичам да я приготвям вкъщи, после всичко смърди, та не се стои! :)
Рибата най-често е сьомга и я правя на тиган, или печена под фолио с лимон и масло.
Аватар
Snejna

Мнениеот Милинка » 27 Юли 2018, 17:47

Не съм по рибната кухня, нещо не ме кефи. Ям само скумрия и то ако се сетя 1, 2-ти в месеца. Е на морето си хапвам и цаца :grin:
Аватар
Милинка

Мнениеот ivan.stoqnov » 27 Юли 2018, 17:48

У нас само аз ям риба. жена ми много мрази миризмата ѝ и туй че има много кости и тъй като основно тя приготвя храната у дома , нали се сещате рибата на присъства в менщто на семейството ни. Аз правя 1 по рецепта на Джейми Оливър и то като сме на село и ли навъм н абарбекюто. Деацата много я харесват, но тя се мръщи та мръщи и сме навън и все и мирише. Но сега е лято и има много заведения, на които продават бира с цаца, че си отяждам за цяла година напред :grin:
ivan.stoqnov

Мнениеот Pipilota » 30 Юли 2018, 13:03

Иаз не готвя у нас, много мирише, позлволявам си само морски дарове да направя и сьомга, че те миришат толкова. Дори и на скарата да приготвя, после пак смърди супер много и не може да се измирише терасата, сякаш аромата попива навсякъде. Затова предпочитам да си купя, хората ми я сготвили и грижата за миризмите си остава само тяхна. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Dalia » 31 Юли 2018, 13:33

Аз много обичам риба, но у нас мъжът ми не я понася. И покрай него и децата не я ядат. Чакам с нетърпение да отидем на морето и да си похапна вкусна пържена цацичка, но тази година тия дъждове край нямаха. Дори и в момента вали при нас направооо, отвраттттттттттт! Никак не ми е лятно тази година :roll: Но нз морето било хубаво времето казаха моите приятелки , които живеят там и другата седмица живот и здвае и ние ще го видим, дано времето е балгосклонно към нас. Ето, казахте риба и аз към моята любов морето се отнесохххххххххххххххххххх! :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating:
Dalia

Мнениеот Милинка » 31 Юли 2018, 16:47

То май повечето не си приготвят риба вкъщи, заради миризмата :) Все по-често се разита на готовата - от ресторанта :)
Аватар
Милинка

Мнениеот Ilona » 20 Мар 2019, 11:13

Много обичам риба, но тъй като не я чистя аз, или взимам изчистена охладена, или приготвям по-рядко. Обикновено правя простичката рецепта - в плик с подправки и мазнина.
Ilona

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети