Болници, лекарски кабинети, аптеки, медийни събития, безплатни прегледи и здравни кампании - полезна информация и мнения на пациенти!
Правила на форума
Добави отговор

Re: Бихте ли си направили спешно здравно досие?

24 Фев 2015, 13:05

Ми идеята никак не е лоша, трябва да има такива методи за бързо реагиране в такива ситуации, които са животозастрашаващи.

28 Мар 2016, 10:47

Аз бих си направила. Не дай Боже да се случи нещо сериозно, лекарите ще влязат в досието ми и ще видят информацията, която им трябва. Доколкото разбрах, ти сам си я попълваш в досието. Така докторите ще имат нужните им отговори и ще разчитат на достоверна информация от самата мен, а няма да се чудят дали близките ми дават такава и да губят време, докато ги открият роднините ми. Хубаво е всеки да има такова електронно досие.

28 Мар 2016, 12:29

Определено е добре ад има такова досие, но не съм чула тази услуга да се предлага някъде, въпреки че уж я има.

31 Мар 2016, 10:13

В интернет не може да няма информация как да си направиш спешно досие. Доколкото знам, попълваш някакво заявление и като го подадеш, получаваш идентификационен номер. С него можеш да влизаш в досието си и да актуализираш информацията, а и по този номер лекарите могат да те открият и да прочетат досието ти, ако си в безсъзнание, например. Задължително и в себе си трябва да имаш хартиено копие и контактите на близките ти.

31 Мар 2016, 11:37

Досието по-подходящо за хора с проблеми ли е т.е. с хронични заболявания, или става за всеки, който няма никакви характерни оплаквания, симптоми, проблеми, диагнози и т.н.

31 Мар 2016, 13:59

Snejna написа:Досието по-подходящо за хора с проблеми ли е т.е. с хронични заболявания, или става за всеки, който няма никакви характерни оплаквания, симптоми, проблеми, диагнози и т.н.

За всеки е подходящо, особено най-много работа може да свърши, ако си попаднал в тежка катастрофа.

22 Апр 2016, 13:09

balsam написа:
Snejna написа:Досието по-подходящо за хора с проблеми ли е т.е. с хронични заболявания, или става за всеки, който няма никакви характерни оплаквания, симптоми, проблеми, диагнози и т.н.

За всеки е подходящо, особено най-много работа може да свърши, ако си попаднал в тежка катастрофа.

То май в такива случаи е най-подходящо, ако имаш особено някакви алергии и някакви проблеми хронични или операции от преди.

22 Апр 2016, 13:30

Не виждам причина някой да не си направи такова досие, но сигурно повечето хора не са и чували за тази възможност или не се интересуват. Хубаво е всеки да има такова.

11 Май 2016, 14:36

fairy написа:Не виждам причина някой да не си направи такова досие, но сигурно повечето хора не са и чували за тази възможност или не се интересуват. Хубаво е всеки да има такова.

Аз да ти кажа само съм чувала, но нито знам как се прави, нито къде се заявява , нито каквито и да е било подобни подробности.

11 Май 2016, 15:11

И аз така, но като се поразтърся сигурно ще намеря, стига да реша. Дали са защитени тези данни? Това ме притеснява. То и личните данни, които уж са конфиденциални и ги раздаваме по банки и подобни учреждения, са защитени, но виждаме колко.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3