Под каква форма е добре да приемам люцерната, за да има благотворно действие върху организма ни?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Под каква форма е добре да приемам люцерната, за да има благотворно действие върху организма ни?

Мнениеот Mr.Eko » 07 Сеп 2014, 15:05

Наскоро ми попадна статия в страницата на Фрамар във Фейсбук за люцерната. Там прочетох, че китайците я използват от векове, не само като храна, а и като лекарство.

Имам доверие на написаното и поради някои здравословни проблеми бих искал да пробвам да се лекувам с люцерна, но не зная под каква форма е най-добре да я приемам, за да има благотворно действие върху организма ми.

Виждал съм подобни кълнове в някой салати, но никога не съм се замислял от какво може да са, дали тези от люцерна ще помогнат, за да подобря здравословното си състояние?
image.jpg
image.jpg (33.65 KiB) Прегледано 1434 пъти
Силно се надявам някой да е по-запознат с това под каква форма да приемам люцерната, така че да има благотворно действие върху организма ми!

Благодаря предварително! :)
Mr.Eko

Re: Под каква форма е добре да приемам люцерната, за да има благотворно действие върху организма ни?

Мнениеот Мади Ранчева » 07 Сеп 2014, 15:08

Мисля, че е най-добре под формата на кълнове, нямам идея какъв вкус може да има салатата от готова люцерна или чаят, но се съмнявам да имат по-благотворно действие от кълновете! Надявам се и по-компетентни хора да се изкажат по този въпрос! :)
Мади Ранчева

Re: Под каква форма е добре да приемам люцерната, за да има благотворно действие върху организма ни?

Мнениеот belleville » 26 Сеп 2014, 14:41

Да, със сигурност кълновете са най-полезни, ако вече набереш готова, то тя ще е прекалено твърда, от друга страна, ако я обработиш термично по някакъв начин, да кажем на пара, то ще си изгуби част от свойствата, така че най-добре на кълнове, а са и вкусни :)
belleville

Назад към Диети