29 Сеп 2014, 15:02
29 Сеп 2014, 15:05
29 Сеп 2014, 15:46
29 Сеп 2014, 16:29
09 Дек 2014, 13:23
13 Дек 2014, 15:29
babakrasi написа:ПЛАСТЕЛИН-БИО
За 1 топка:1ч.ч.брашно
½ ч.ч сол
2п.лимонтузу
В 1ч.ч . вода със разтворимо степче
Смесваме всички съставки.В 2-3 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие слагаме сместта на тих огън и бъркаме докато стане на тесто.Ако има нужда се премесва с малко брашно до меко тесто.Съхраняваме в найлонови торбички.Трайността му е 2-3 месеца.
Така правя няколко топки с различни цветове и....воала ето ви безопасен пластелин.Степчетата може да замените с натурални оцветители-сок от цвекло,от магданоз и каквото друго се сетите!
03 Мар 2015, 19:10
06 Мар 2015, 11:06
22 Апр 2015, 15:49
Kremiliya написа:babakrasi написа:ПЛАСТЕЛИН-БИО
За 1 топка:1ч.ч.брашно
½ ч.ч сол
2п.лимонтузу
В 1ч.ч . вода със разтворимо степче
Смесваме всички съставки.В 2-3 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие слагаме сместта на тих огън и бъркаме докато стане на тесто.Ако има нужда се премесва с малко брашно до меко тесто.Съхраняваме в найлонови торбички.Трайността му е 2-3 месеца.
Така правя няколко топки с различни цветове и....воала ето ви безопасен пластелин.Степчетата може да замените с натурални оцветители-сок от цвекло,от магданоз и каквото друго се сетите!
Моля те кажи не стаав ли твърд като престои? Знаем какво се случва с едно изсъхнало тесто
22 Апр 2015, 16:07