Смятате ли за възможно хлябът да отстъпи място на кълновете на трапезата на българина?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Смятате ли за възможно хлябът да отстъпи място на кълновете на трапезата на българина?

Мнениеот Ginger » 14 Окт 2014, 11:02

Вчера една статия ме замисли - мога ли изцяло да заменя хляба на трапезата вкъщи с кълнове? Отговорът от страна на съпруга ми беше категоричен - НЕ! :D :D

Казано честно, предпочитам да приготвям домашен хляб, а когато нямам възможност да го заменя с кълнове, но и аз изключвам идеята да се замени той изцяло, а и като че ли от векове само това храни българина или поне основно на това се разчита! :D Но пък за един стабилен обяд или пък закуска бих хапнала подобни сандвичи :roll: :D
sprouts and bread.JPG
sprouts and bread.JPG (36.89 KiB) Прегледано 1734 пъти
Предполагам и отговорите на други, които ще се включат в дискусията ще се доближи до този от страна на нашето семейство, а може да има и застъпници изцяло за кълнове?! :roll: И все пак, смятате ли, че може да стане явлението българина да замени хляба на трапезата си с кълнове или по-скоро в друг живот :?: :mrgreen:
Ginger

Re: Смятате ли за възможно хлябът да отстъпи място на кълновете на трапезата на българина?

Мнениеот Fancy » 14 Окт 2014, 11:06

Адски много обичам хляб, не мисля, че мога да го заменя с кълнове, е, правя си от време на време, добавям към салатки, но като става въпрос за едно-две хранения - да, иначе не е ок :(
Fancy

Re: Смятате ли за възможно хлябът да отстъпи място на кълновете на трапезата на българина?

Мнениеот Lollipop » 26 Ное 2014, 11:12

Никакъв шанс, ние сме си научени да си хапваме хляб, може би бъдещите поколения ще се откажат от хляба, ако ние не ги приучаваме на сила да ядат хляб :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Кети cat » 23 Ное 2018, 12:08

Не, не го вярвам. За българина е типично да си хапва хляб, колкото и здравословно да иска да се храни.
Кети cat

Мнениеот Dalia » 23 Ное 2018, 19:10

Кети cat написа:Не, не го вярвам. За българина е типично да си хапва хляб, колкото и здравословно да иска да се храни.

:+1:
И аз сматам така, хлябът си е нещо тичпино българско и няма как напълно да го изключим от нашата трапеза.
Dalia

Назад към Рецепти и полезни съвети