Какви поверия сте чували за забременяванe?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Какви поверия сте чували за забременяванe?

Мнениеот Snejna » 20 Ное 2014, 15:01

Не може да не сте чували различни поверия по-лесно забременяване и изобщо за цялата бременност. :!: Интересно ми е вие какво сте научили от вашите близки, баби, лели.
Вярвате ли, че има определена храна, която трябва да се яде, за да забременее жената по-лесно, или да спазва определен режим на живот? :roll:

Чувала съм, че ако искаме да забременеем, трябва да ядем повече риба, или пък да пием черен чай. :idea:
Друго, което уж, знам, че ако пиеш противозачатъчни и ги спреш - тогава едва ли не задължително ще те посети щъркела. :D

И следват позите, които определят дали ще имаш момче или момиче...
pregnancy.jpg
pregnancy.jpg (22.51 KiB) Прегледано 2088 пъти
Като например, ако искате момче, трябва да правите секс по-често, а точно преди овулацията - да спрете?!
Пък за момиче, трябва да се прави секс само по времето на овулацията и да се ядат повече бобови култури. :?

Вие имате ли свои методи за зачеване, които сте изпробвали?
Аватар
Snejna

Re: Какви поверия сте чували за забременяване и бременността?

Мнениеот Rali_hr » 20 Ное 2014, 15:12

Какво ли не не съм чувала :)
Имаше някакви храни,които действаха положително при забременяване, но съм забравила :?
За бременността за изключително много, да ядеш,каквото ти се прияде, да ядеш за двама, да не си режеш косата, защото ако е момче... :lol: Чувала съм,че се слага и на два стола нож и лъжица, покриват се и ако жената седне в/у ножа ще има момче, ако седне на лъжицата- момиче. :D
Аватар
Rali_hr

Re: Какви поверия сте чували за забременяванe?

Мнениеот moni.sparrow » 20 Ное 2014, 16:40

Чувала съм, че позата по време на бебеправенето е от голямо значение, но не ми се вярва, ако ще става, ще става, както и не виждам нищо общо между съня и зачатието, освен ако и двамата не проспите времето за бебеправене :lol: :lol:
moni.sparrow

Мнениеот Pipilota » 21 Ное 2014, 15:26

Ако стоиш с главата надолу след секс има по-голям шанс да забременееш, от гравитацията :lol: :lol:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mon_ton » 25 Ное 2014, 10:00

Дали има значение в кой ден от седмицата бебеправиш? :lol: :lol: Или пък някой да е чувал за това, да речем по празници разрешено ли е? :roll:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Snejna » 06 Юли 2015, 11:16

Mon_ton написа:Дали има значение в кой ден от седмицата бебеправиш? :lol: :lol: Или пък някой да е чувал за това, да речем по празници разрешено ли е? :roll:

хахаха е знам ли дали по празниците е разрешено, не би трябвало, ако се следва календара, както и за до Спасовден не се правят сватби, значи и секс не се прави, нали знаете историята за "те ти булка Спасовден" :)
Аватар
Snejna

Мнениеот mangusta » 06 Юли 2015, 16:01

Snejna написа:
Mon_ton написа:Дали има значение в кой ден от седмицата бебеправиш? :lol: :lol: Или пък някой да е чувал за това, да речем по празници разрешено ли е? :roll:

хахаха е знам ли дали по празниците е разрешено, не би трябвало, ако се следва календара, както и за до Спасовден не се правят сватби, значи и секс не се прави, нали знаете историята за "те ти булка Спасовден" :)

Не само, че не е позволено по празници, ами и по време на пости не е :idea:
mangusta

Мнениеот Lili_pili » 06 Юли 2015, 17:11

Еее, то за кога остана да се прави секс? Годината е все пости или празници. :roll:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Snejna » 07 Юли 2015, 11:25

Поверие гласи, че ако бременна вдигне ръцете си над главата по този начин ще задуши бебето си. :mrgreen:
Аватар
Snejna

Назад към Бременност, раждане и майчинство