Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
04 Фев 2016, 12:47
Сложи го в хладилника и виж дали ще замръзне, може да е бил по-малко другия и затвоа да е замръзнал, или тоя да е бил на по-топло :)
26 Яну 2017, 14:44
Екстра вържин зехтина си е супер, но не трябва да се ползва за готвене, поне аз не го правя, не ми харесва а и не мисля, че е правилно, по-добре обикновено олио.
Харесвам зехтина на Елиа, или Дел Алма.
26 Яну 2017, 15:25
Хубавият зехтин не трябва да има натрапчив вкус. Студено пресованият е Екстра върджин олив ойл, той е с най-високо качество, следващият по качество е Върджин олив ойл и най-нискокачествения е Олив ойл. Киселинността на най-хубавия е около 1%, по принцип не трябва да бъде над 3,3%. За салати са подходящи първите два зехтина.
20 Фев 2017, 15:06
black написа:Хубавият зехтин не трябва да има натрапчив вкус. Студено пресованият е Екстра върджин олив ойл, той е с най-високо качество, следващият по качество е Върджин олив ойл и най-нискокачествения е Олив ойл. Киселинността на най-хубавия е около 1%, по принцип не трябва да бъде над 3,3%. За салати са подходящи първите два зехтина.
Олив ойл.. си е баш зехтин човек..

Т.е. студено пресования е екстра върджин ... няма олив ойл... и т.н. :) Аз купувам само от него.
20 Фев 2017, 16:58
И аз винаги купувам екстра върджин, най ми е вкусен, общо взето аз лично се ориентирам по цената и гледам е високо, около 15+лв за литър, когато бях в България.
21 Фев 2017, 12:16
Не намирам разлика, купувам най-евтиния и го давам само на адетето аз не ям
28 Фев 2017, 10:18
Аз на всички зехтини съм виждала да пише екстра върджин. За да видя някаква разлика, сигурно трябва да отида в специален магазин само за зехтин, за да мога да отлича видовете

.
11 Окт 2017, 12:47
Не пише на всички, трябва да се вгледаш по-добре, аз дори търся да са ектравържин зехтините. На мен ми харесва в бИлла разнообразието, което предлагат.
20 Мар 2019, 11:18
Аз така и не свикнах с тежкия му мирис. А съм сменила доста марки. Не е за всеки.

Може би българският е някакъв странен, не знам. В Гърция съм си слагала зехтин в ресторант, ми, не е същото.