Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Защо е престижно в България да си пушач?

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Юни 2017, 15:00

когато пропуших беше точно с такива подбуди. на 1 учебен ден в 8 клас (не помня бях или на 13 или на 14). :roll: Останахме смесен клас в моето училище - някои от най-готините бяха останали в класа. Набързо се сдушихме и на първия учебен ден отидохме зад близкия трафопост, за да изпушим по една цигара, аз, тогава непушач пуших без приеснения, това беше моето почване да пуша. Пушех след това всеки ден и редовно. Нямах пропуски. Бях готина и приета от останалите. За някой може д асъм била тъпа, и сега като се гледам отстрани мога да почна да си давам съвети като по учебниците, как трябва даимам самочувствие, как не трябва да се водя по другите, знам знам.. :) Всички готини пушехме. Това беше нашия бунт, нашето величие, така ние бяхме специални, различни и повече от останалите. ние бяхме лошите и недосегаемите, нито от родители, нито от учители.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот nefertiti » 21 Юни 2017, 17:47

Наистина малко е избиване на комплекси, а според мен трябва да е точно обратното - да се говори за вредата от пушенето.
nefertiti

Мнениеот Jolene » 22 Юни 2017, 10:41

Не знам дали е престиж или нещо друго, но определено пушенето е приоритет за повечето от нас. Не се чувствам по-престижна, след като пуша, чувствам се нормално. Имам необходимост и го правя. Това е по-скоро характерно за младите години, когато наистина е бунтарство и някак си доказателство, че си по-голям, по-самостоялтен. При възрастните вече е грозен навик, който, ако можем премахваме, ако не - не.
Jolene

Мнениеот Локумът » 22 Юни 2017, 11:58

Пуша когато ми се пуши, обикновено е много рядко, не ми е навик или начин на живот, правя го мноого, много рядко. :roll: Ама такива батки, дето вадят пурите по дискотеките и са с разкопчани ризи до средата на гърдите са ми потресаващо смешни. Е тва ся е пушене за престиж. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Re: Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

Мнениеот flip » 09 Ное 2018, 12:33

Никой не ги спазва, защото няма контрол. Предупреждават собствениците преди проверка. Или при проверка - се плаща на проверяващите. Но пък колко проверки има вечер, когато най-много се нарушава заповедта? Тъй че основният проблем е контрола и проверките. Фиктивни са.
flip

Мнениеот Роуз » 13 Ное 2018, 16:14

Вярно ли е престижно?! Ако е така, много жалко. Но аз по-скоро си мисля че просто българите си водим доста нездравословен начин на живот, включително и пушенето. Навици, които много хора не приемат за чак толкова вредни.
Роуз

Мнениеот nefertiti » 13 Ное 2018, 17:45

А какво мислите за новите цигари? Напоследък станаха доста популярни.
nefertiti

Re: Какви трябва да бъдат санкциите и защо никой не спазва забраната за тютюнопушене?

Мнениеот Боби_Тони » 20 Ное 2018, 12:22

Всичко е до манталитет. Научени сме да минаваме между капките. А и всеки гледа да надхитри другия. Все едно законите не са за всички.
Избягвам да ходя по заведения нощем, защото знам какъв ад е вътре. Имаме си 1-2 местенца, където знаем че наистина не се пуши и толкоз.
Аватар
Боби_Тони

Re: Да се позволи ли отново тютюнопушенето по заведенията?

Мнениеот iriny » 20 Авг 2019, 14:37

Не мисля, че трябва да го позволяват. Аз самата пуша, но не ми пречи да излизам навън. И да ви кажа - има ефект от това, защото ограничавам цигарите. Ако някой може да ми препоръча ефективен метод за спирането им, много ще му бъда благодарна.
iriny

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси