Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Влага и мухъл у дома - как да се отърва от проблемите?

03 Фев 2014, 15:49

Здравейте! Имаме огромна нужда от влагоабсорбатор, тъй като не можем да изгоним упоритата влага от дома ни вече втора зима! :cry:

Става и конденз, по прозорците се стичат рекички, а и стените се овлажняват. :shock: Гледаме рекламата на Церезит 360, но не сме сигурни каква част от влагата ще може да събере. :?

Церезит са призната марка, така че не вярвам да продават некачествени продукти, но при нас влагата е много голяма и не зная дали ще може да поеме достатъчно добре тази малка машинка Церезит!

Смятате ли, че Церезит може да ни бъде от помощ, :roll: за да премахнем упоритата влага или ще се наложи да се насочим към по-скъп вариант? :oops:
Кой какво е използвал, споделяйте!

Re: При упорита влага ще помогне ли Церезит?

03 Фев 2014, 15:59

Трябва ти електрически влагоабсорбатор, този на Церезит е прекалено малък и няма как да си свърши необходимата работа. Трябва, обаче се приготви за разликата в цените!

06 Фев 2014, 13:33

И в моята спалня е същото! сутрин газя в локви,имам чувството ,че ще поникне мъх по стените някой ден!Не знам от изложението ли е (североизток) или от това,че има една външна стена или от това,че сградата е на 5 години,но е отвратително.

13 Фев 2014, 14:56

renito написа:И в моята спалня е същото! сутрин газя в локви,имам чувството ,че ще поникне мъх по стените някой ден!Не знам от изложението ли е (североизток) или от това,че има една външна стена или от това,че сградата е на 5 години,но е отвратително.

И нашата кухня е със същото изложение и положение. Що се отнася до спалнята, обаче е по-страшно да се вдишва тази влага цяла нощ! Потърсете наистина добре решение, защото би било опасно :!: :!:

Как се борите срещу мухъла в банята, възможно ли е да се справим без препарати?

05 Сеп 2014, 09:54

Писна ми от силните препарати, които са за премахване на мухъла в банята! Не вярвам на нито един от продуктите, които предлагат на пазара, а дори и да има ефект сега, то в следващия момент мухалът ср завръща!

Предполагам тази гледка ви е позната
image.jpg
image.jpg (24.89 KiB) Прегледано 507 пъти
и се чудех дали има ефикасен начини за премахване на мухала в банята, според вас? :?

Как се борите срещу мухъла в банята, възможно ли е да се справя и без препарати?

Re: Как се борите срещу мухъла в банята, възможно ли е да се справим без препарати?

05 Сеп 2014, 09:56

Мисля, че бях чела точно в този сайт, че става със сода и оцет, мажеш със стара четка за зъби, например, изчакваш известно време, след което разтърсвал отново и отмиваш, но не знам реакцията между содата и оцета дали няма да е леко взривоопасна, трябва в по-голям съд да се приготви, мисля :?

Re: Как се борите срещу мухъла в банята, възможно ли е да се справим без препарати?

19 Сеп 2014, 14:47

оо това задължително ще го пробвам, а и не е така скъпо в сравнение с лимоните хаха :D

Мухъл по фугите на плочките в банята – има ли ефикасен начин за справянето с него?

06 Окт 2014, 12:27

Не зная дали само на мен ми е позната до болка тази гледка
Mold-in-Bathroom_03.jpg
Mold-in-Bathroom_03.jpg (8.25 KiB) Прегледано 8435 пъти
но се отвращавам само при мисълта за нея!

Мухълът по фугите на плочките в банята е нещото, от което не можем да се отървем с години и не зная как да се боря с него! Имам чувство, че избива над и под силикона и над фугиращата смес между плочките. Да изчистя мухълът по фугите на плочките в банята ми трябват часове и максимум за седмица има резултат, след това е пак същото :evil: :evil: :evil: на следващото миене на банята, отново трябва да отделя часове, в противен случай изглеждат като неизмити от години :(

Моля ви се, ако някой има начини, с които се справя с мухъла по фугите на плочките в банята да ми каже, тъй като не издържам на темпото му :| не съм виждала, като че ли някой ефективно да се е справял с него, въпреки силните купешки препарати, да не говорим за домашно приготвени, но съм готова на всичко, за да премахна мухъла по фугите на плочките в банята :!:

Re: Мухъл в банята – има ли ефикасен начин за справянето с него?

06 Окт 2014, 12:31

Зная, че с белина се постигат добри резултати, но е опасно и за теб, и ако имаш малко детенце, иначе можеш да пробваш, ние скоро не сме имали този проблем, защото миналата година правихме ремонт на банята, и се надявам да не се и появи скоро!

Re: Мухъл по фугите на плочките в банята – има ли ефикасен начин за справянето с него?

06 Окт 2014, 13:02

И на мен тази гледка преди ми беше много позната какво ли не съм пробвала но нищо .сега използвам само SAVO докато напръскам втората стена първата е готова за изплакване без да търкам .сложи си обаче нещо на устата защоро дразни на гърлото доста
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 7