Според вас редно ли е да се приема от възрастен на своя глава vitamin D, задължително ли трябва да се консултирам с лекар?

Вие приемали ли сте витамин Д и по какъв повод, какви са начините да открием, че имаме недостиг, какви са симптомите?

Pipilota написа:Не съм пила никога витамин D, като добавка, нито съм давала на децата - като изключвам първата година сред раждането им. Аз също имам една заблудена приятелка, която държи детето си вечно на сянка, та да не му стане нещо, и то на такав асянка, че от вкъщи рядко излизат. Детето е с анемия, не знам дали има връзка, но за мен витамин D е супер важен, все пак той е свързан и с растежа на детето. Тъй че се изследвайте и не се крийте от слънцето, то убива в големи дози, не и в сутришната и следобедната разходка. Моите синове от април-май започват да ходят без тениски за по час и така чак до октомври. Имат лек тен, нямат изгоряла кожа, имат здрави зъби и кости
Lilly_milly написа:Вие говорите така, но миналото лято изгорях само от една разходка, а за фината детска кожа, направо не ми се мисли. До сега, от друга страна съм чувала, че много малко от хората, които познавам приемат витамин Д и не мисля, че се усеща, кога трябва да започнеш, ако вече не е прекалено късно де
Назад към Хранителни добавки и биопродукти
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта