Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Висока темепратура

30 Мар 2012, 15:07

Когато малката е вдигала висока температура сме правили следните процедури:
Бани с по-хладка вода, за да охладим телцето.
Чорапки, потопени в оцет и вода.
Студени компреси на прасците - по 20-тина минутки на всяко краче.
Ако се увива детенцето в шаршаф, трябва да е до мишничките.
Това с белтъка не съм го чувала, но ще пробвам и него, ако се наложи.

31 Мар 2012, 15:11

kriskiss2001 написа:
Margo написа:Хайде да се включа и аз в темата, ето и от мен: Изпитани рецепти при висока температура !

Нурофен стоп колд, но зависи дали е от настинка, може да идва и от бъбреци или нещо друго, все пак трябва и лекар

Темата е за рецепти за сваляне на висока температура от съветите на баба, то с лекарства всеки знае.Колкото по-малко лекарства даваме на децата си, толкова по-добре.

Re: Как действате при висока температура?

16 Май 2012, 14:03

totka_lukanova написа:Аз винаги първото което правя е поставяне на кърпи с вода и оцет и лед, естествено ако температурата е до 38 градуса, ако е по висока вече прибягвам към медикаментите. Но високата температура си е опасничка, затова аз винаги имам аналгин под ръка.

И аз до 38 градуса не давам лекарства, защото организма все пак трябва да се опита сам да се пребори със състоянието, в което се намира. Ако температурата е по-висока, на детето давам Нурофен, а за нас купувам парацетамол. Ако е много висока, вече прибягвам и до свещичките.

30 Сеп 2012, 15:58

Хексалгин, Аналгин -Български,Диалгин -Български ,Новалгин на Хьохст и други съдържат
МЕТАМИЗОЛ Натрий.
В този смисъл,лекарството е едно и също .Дава се около 30 милиграма/кг/ 24 часа ,може в равни интервали и дози или според температурата .Внимавайте винаги и четете състава,както и за парацетамол съдържащите лекарства.Понякога майките дават на децата си различни имена,но едно и също лекарство,което може да бъде и вредно . редуването на едно с друго също не е много полезно,тъй като вероятността за алергия се увеличава .А ,ако настъпи,няма да знаем от кое .
Аз ,като педиатър с 36 г. стаж,винаги препоръчвам метамизол Na на първо место. Това обаче не изчерпва темата,а сега ме чакат .
Също така даване на много вода и къпане и др.
Приятни !

03 Яну 2013, 16:47

При по ниска температура използваме Панадол, при по-висока Хексалгин.

30 Сеп 2013, 12:52

Чух една рецепта с динени семки, която предполагам е ефективна, за съжаление не я помня, но беше в предаването "На кафе", ако се случи нещо такова в топлите месеци, мисля е идеална. :)

Сваляне на температура с народна медицина – какво сте пробвали?

11 Юли 2014, 15:14

Снощи имахме голям проблем с детето посред нощ вдигна температура, а бях сама вкъщи, нямахме нищо за деца, което да понижава температурата, направо изпаднах в паника.

Започнах да увивам в мокри чаршафи, понеже една лекарка ми беше казала, че така е най-добре, когато е екстремна ситуацията, наложих кърпи с оцет по главичката, но чаршафите се топлят прекалено бързо, затова напълних коритото с хладка вода и сложих бебонко. Невероятно бързо му свали температурата.

Чувала съм, че някои майки не дават лекарства в такива ситуации, а пълнят вана със студена вода, аз не бях склонна да свалям температура и то на толкова малко дете с народна медицина, но след като проработи, се удивих.

Сега съм навита да пробвам и други методи от народната медицина и да ги комбинирам за по-бързо сваляне на температурата, дано не се налага скоро де, но се пък ми се иска да съберем колкото е възможно повече, така кой каквото има под ръка ще му е от полза ;)

Re: Сваляне на температура с народна медицина – какво сте пробвали?

11 Юли 2014, 15:21

Като бяха малки децата използвах картоф настърган и сложен в тензух или тъничка носна кърпичка от плат, така на челцето и слепоочията, наистина помагаше, сега вече сами го правят, но за да не търсят кърпички направо налагат резен на същите места.
Чувала съм това и с извара, но никога не съм опитвала. Бързо да се лекувате!

11 Юли 2014, 15:28

donni написа:Чувала съм, че някои майки не дават лекарства в такива ситуации, а пълнят вана със студена вода, аз не бях склонна да свалям температура и то на толкова малко дете с народна медицина, но след като проработи, се удивих.

Проработи ли? Явно нямате никакво отношение към детето си. Представяте ли си какво е да пъхнете едно дете с температура в ледената вода? И каква е ползата от това и вредата?

14 Юли 2014, 11:47

И аз съм чувала за майки, които свалят температурата на децата си с студена вода, едно момченце дори ми разказваше как техните не помни да са му давали лекарства, когато е имал температура, винаги са действали по този начин. Предполагам зависи и от това колко е висока, ако е с 40 градуса, едва ли някой би се наел
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8