Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
21 Апр 2016, 15:19
То не е само в най-горния слой, явно е, че ще трябва да купувате нов, с каквито и препарати да го чистите, наслояването навътре в матрака няма да може да се премахне лесно.
21 Апр 2016, 15:32
Чисила съм с парочистачка такъв матрак и с някакъв разтвор, има сега едни Рейнбол, вършат работа.
21 Апр 2016, 16:09
Сещам се, че някога като направехме авария, майка ми чистеше с боракс. Но това когато петното е старо. И боракса не е много безобиден, трябва да се пазят очите и кожата.
22 Апр 2016, 11:56
analizatorka написа:Сещам се, че някога като направехме авария, майка ми чистеше с боракс. Но това когато петното е старо. И боракса не е много безобиден, трябва да се пазят очите и кожата.
Това някакъв препарат ли е, звучими като нещо като белина ;)
22 Апр 2016, 14:02
С парочистачка няма ли да стане? това си мисля, че е най-добрия начин да се почисти, за да може и с горещината да се избият всякакви гадини. Иначе с натурални средстава разтвор със сода и оцет би следвало да помогне :)
22 Апр 2016, 14:22
S_Milenska написа:analizatorka написа:Сещам се, че някога като направехме авария, майка ми чистеше с боракс. Но това когато петното е старо. И боракса не е много безобиден, трябва да се пазят очите и кожата.
Това някакъв препарат ли е, звучими като нещо като белина ;)
Препарат е, но на прах. Когато петното от урина е старо, намокря се и се поръсва с него, хубаво да проникне. После се оставя да изсъхне и след като изсъхне, се почиства хубаво с прахосмукачката, да изсмуче идеално.
19 Май 2016, 11:11
Интересно то сигурно абсорбира миризмите. и затова успява да почисти, не ми се е налагало да ползвам и дано да не ползвам. :)
19 Май 2016, 13:06
Майка ми задължително постила между матрака и чаршафите тъничко одеяло именно с тази цел, да не се цапа матрака. Така майка й я е научила, нея пък нейната майка и така. Аз го практикувах това нещо, докато детето беше малко, но слагах непромокаемо платно по разбираеми причини

. Сега направо постилам чаршафите.
29 Юни 2016, 13:53
penelopa написа:Майка ми задължително постила между матрака и чаршафите тъничко одеяло именно с тази цел, да не се цапа матрака. Така майка й я е научила, нея пък нейната майка и така. Аз го практикувах това нещо, докато детето беше малко, но слагах непромокаемо платно по разбираеми причини

. Сега направо постилам чаршафите.
Те старите хора все пазят ли пазят.. всичко затрупват, за да е предпазено. Никога не съм ползвала нищо, което да ми пази матрака и не мисля, че е зацапан. Сменям редовно чаршафите, това трябва да стига.
29 Юни 2016, 16:51
Петната ще се изчистят от матрака, но малките акари, които са в него, как се махат? те са опасните и причиняват алергиите.