За какво може да е от помощ билката бабини зъби - трибулус терестрис?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

За какво може да е от помощ билката бабини зъби - трибулус терестрис?

Мнениеот Radoslav88 » 09 Мар 2013, 13:02

Билката "бабини зъби" (Tribulus terrestris) е добре позната в народната медицина заради своите разнообразни лечебни свойства. Тя се използва основно за подобряване на мъжкото репродуктивно здраве, като се смята, че може да повиши нивата на тестостерона. Освен това, билката се прилага при проблеми с пикочните пътища и бъбреците, показва потенциал за понижаване на кръвната захар и притежава противовъзпалителни свойства. Често се използва и като общоукрепващо средство, а някои изследвания предполагат положителен ефект при определени сърдечно-съдови състояния.
Въпреки полезните си свойства, бабини зъби не е подходяща за всички. Тя е противопоказна по време на бременност и кърмене, както и за хора с хормон-зависими заболявания, включително някои видове рак. Пациенти с проблеми на простатата също трябва да избягват тази билка. Поради взаимодействието с лекарствата, бабини зъби не се препоръчва при прием на медикаменти за понижаване на кръвната захар или антикоагуланти. Хората с ниско кръвно налягане или чернодробни заболявания също трябва да се въздържат от употребата й. Както при всички билкови продукти, преди прием е важно да се консултирате с лекар, особено ако имате хронични заболявания или приемате други лекарства.

:arrow: Прием на лекарствения продукт Трибестан
:arrow: Бабини зъби - трабузан
:arrow: Сексуално въздържание
Radoslav88

Re: Някои пробвал ли е Вемохерб Bulgarian Tribulus?

Мнениеот Doctora » 29 Сеп 2013, 10:24

Пил съм от бългаските продукти с Трибулус (на Вемохерб, Трибестан .... ) и от този на NOW - Tribulus 120 таблетки по 1000 mg. И българските и от Трибулуса на NOW ефекта беше същия когато пиех еднакво количество (едни и същи милиграми за деня), но разликата е че американския продукт е в пъти по-евтин. С отстъпката за първа покупка, която е 5$ ми излезе само 1.95$. Е разбира се към това има и транспорт до БГ, който е 4$. Общо за 6$ (10 лв.) получих 120 таблетки по 1000 mg Трибулус, което меко казано си е далавера!
Doctora

Мнениеот lussy » 07 Окт 2013, 09:28

Не се ли притеснявате, че тези вносни продукти, особено като са на такава цена може първо и най-малко да не са качествени и второ, да не са безопасни. А като цяло, често ли поръчвате добавки или лекарства чрез интернет, за мен това е меко казано опасно, особено ако това го пие детето ми, например, никога не бих рискувала.
lussy

Мнениеот Radoslav88 » 07 Окт 2013, 10:49

lussy написа:Не се ли притеснявате, че тези вносни продукти, особено като са на такава цена може първо и най-малко да не са качествени и второ, да не са безопасни. А като цяло, често ли поръчвате добавки или лекарства чрез интернет, за мен това е меко казано опасно, особено ако това го пие детето ми, например, никога не бих рискувала.

Аз си купувам добавките от лицензирани магазини с доказан произход, а не бъркани в някой гараж.
Radoslav88

Мнениеот Doctora » 07 Окт 2013, 11:16

NOW са доказана световна марка, лидер на пазара на добавки. IHerb пък са номер едно при онлайн магазините за добавки с награди при проучване на задоволеността на клиентите , вече няколко поредни години. Продукта, който ви показах и който ми го изтри админа е много "по-оригинален" и много понадежден от Вемохерб, които едва ли могат да се похвалят с такова име и реноме като NOW foods!
Doctora

Мнениеот Radoslav88 » 08 Окт 2013, 15:36

Doctora написа:NOW са доказана световна марка, лидер на пазара на добавки. IHerb пък са номер едно при онлайн магазините за добавки с награди при проучване на задоволеността на клиентите , вече няколко поредни години. Продукта, който ви показах и който ми го изтри админа е много "по-оригинален" и много понадежден от Вемохерб, които едва ли могат да се похвалят с такова име и реноме като NOW foods!

Вече си взех на Вемохерб, другият път ще пробвам на NOW да сравня ефекта.
Radoslav88

За какво може да е от помощ билката бабини зъби?

Мнениеот exotic » 25 Мар 2015, 17:54

Снаха ми от някъде донесе няколко опаковки бабини зъби, но интересното е, че не пише за какво се ползват. Интересно ми стана понеже майка ми и баща ми имат някакви разнородни проблеми и се чудих дали ще успеят бабините зъби да помогнат и на двамата :roll:

Другия вариант е, ако наистина са ефиксни да си наберем от билката, предполагам сега напролет ще можем да намерим, открих и снимка, от която евентуално да се водим
132.jpg
132.jpg (6.58 KiB) Прегледано 7046 пъти
Според вас под коя форма на билката бабини зъби е по-добре да се използва - самото растение или капсулите :roll:

Надявам се да получа повече мнения за ефикасността на бабините зъби, както и да препоръчате за какви състояния действат най-добре? :roll:
exotic

Re: За какво може да е от помощ билката бабини зъби?

Мнениеот viking » 25 Мар 2015, 18:02

Майка ти и баща ти ще бъдат едно доста щастливо семейство в интимен план, ако има дадеш да си пийват капсули бабини зъби :lol: До колкото зная се използват за полова мощ! :)
viking

Мнениеот ManiJani » 25 Мар 2015, 18:04

Бабините зъби са от помощ не само за такива проблеми, до колкото зная се пият и при песъчинки в бъбреците или мехура, така че освен при проблеми, мисля, че може да се приема и превантивно :idea:
ManiJani

Мнениеот Slavena » 26 Мар 2015, 10:41

viking написа:Майка ти и баща ти ще бъдат едно доста щастливо семейство в интимен план, ако има дадеш да си пийват капсули бабини зъби :lol: До колкото зная се използват за полова мощ! :)

Наистина ли? Аз си мислих, че помагат при проблеми с бъбреците, а не за сексуалната активност :)
Slavena

Следваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти