Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Имат ли място яйцата в ежедневното ни меню или диета?

09 Ное 2016, 10:28

Pipilota написа:оставете ги тея заразени яйца. ;) Кажете, вие като сте на диета до колко яйца си позволявате на ден? Аз горе долу хапвам по 2 яйца и не знам дали е добре като количество. Когато реша да се храня по по правилата, хапвам честно за вечеря омлет от 2 яйца, с чушка, лук и парченца домат. В комбинация със зелена салата и филийка хляб. Дали е множко? :roll:

на мен ми изглежда напълно достатъчно и в реда на нещата, според мен не правиш престъпление с тази вечеря :smile: . Аз щях и сирене да сложа, но сигурно това няма да е диетично.

09 Ное 2016, 11:54

На мен границата ми е от 2 яйца на ден, и гледам да не я прекрачвам, не за друго, ами за да си браня и ежедневното разнообразие

07 Дек 2016, 09:19

задължително

иначе обожавам яйцата сварени и на очи и ги консумираме по няколко пъти в седмицата

07 Дек 2016, 09:29

Нали протеините са много полезни при сваляне на килограми, полезно и вкусно!

13 Дек 2016, 16:11

Почти всеки ден ядем яйца и не сме усетили някакви проблеми, много си ни е добре :smile: .

13 Дек 2016, 16:41

Аз също обичам яйца- варени, пекани, пържени, всякакви варианти и често са в менюто ми.

14 Дек 2016, 11:47

Malina написа:Аз също обичам яйца- варени, пекани, пържени, всякакви варианти и често са в менюто ми.

Мислих, че само аз обичам печени яйца, дори някой път си правя само яйца изпекани без нищо друго, върху хартия за печене, стават супер! :)

15 Дек 2016, 17:01

qwerryyy написа:
Malina написа:Аз също обичам яйца- варени, пекани, пържени, всякакви варианти и често са в менюто ми.

Мислих, че само аз обичам печени яйца, дори някой път си правя само яйца изпекани без нищо друго, върху хартия за печене, стават супер! :)

Такива стават най-хубави върху печка на дърва :smile: . Вие къде ги правите?

Re: Кои са любимите ви гозби с яйца?

10 Фев 2017, 16:22

Започнах напоследък често да правя яйца във форми за мъфини. Слагам бекон на дъного и на стените, слагам малко зелен лук, чуквам едно яйце и запичам. Става страхотно, 2 такива си вземам с хубава салата става много вкусен обяд. :!: Подходящо е и за децата за училище.

Re: Кои са любимите ви гозби с яйца?

10 Фев 2017, 16:58

Snejna написа:
Mauritius написа:Яйцата вървят на всичко, аз не мога да се сетя за нещо, с което да не си отиват. Аз правя една капама в омлет, става много хубаво, но доста яйца отиват :smile: .

как се прави това?

И аз имам такава рецепта, веднъж или два пъти я правих. Прави се омлет от яйцата, на човек две, обикновен омлет, но не се прегъва. Който иска, може да си сложи някакви екстри като кашкавал или сирене, зелен лук, подправки. Отделно капамата се приготвя, като се запържват свински мръвки, като омекнат се слага червен лук и чушка, после гъби, накрая доматки. Като подправки се слага сол, черен и червен пипер, чубрица. В паничка се слага омлета, върху него от капамата, затваряме краищата на омлета и върху чиния обръщаме паничката. Получава се куполче, за гарнитура салатка от домати и краставици е идеална :smile: .
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12