Любими гозби с яйца - какво е мястото на яйцата в менюто ни

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Любими гозби с яйца - какво е мястото на яйцата в менюто ни

Мнениеот lussy » 22 Апр 2014, 11:30

Нямам търпение да изчезнат, да се отърва от всички козунаци, курабийки и подобни, но начело в класацията стоят великденските яйца! Така и не научих сина си да яде от тези неща с мяра! Да, за пореден път тази година е с обриви от яйцата!

Искам да ми дадете рецепти за салати, например, с които може да се отървем от великденските яйца! Като ви моля да не съдържат майонеза, понеже и в нея има допълнително яйца (приготвям домашна)! Първото, което ми изплува е руло Стефани, но там отиват максимум 2 яйца, така че давайте други идеи, за да се отървем от великденските яйца!
lussy

Re: Да се отървем от великденските яйца, как?

Мнениеот nushi.kisyova » 22 Апр 2014, 11:34

Правя една салатка с настърганите яйца, краставичка, заквасена сметана, лимонов сок, може да се сложи и настърган кашкавал... каквото се сетиш и както ти е по вкуса! Поне можеш да си сигурна, че за салатите няма ограничения продуктите, които и отиват се приготвят и най-често, така че ти трябва малко въображение :P ;)
nushi.kisyova

Мнениеот nushi.kisyova » 22 Апр 2014, 11:55

Сега открих нещо интересно има и яйчена диета, хем изяждаш всички ти, за да няма за сина ти, хем ще смъкнеш малко килца, които са се натрупали от празниците :P
nushi.kisyova

Мнениеот Марчела » 22 Апр 2014, 13:03

Аз правя едни сладки с 9 сварени яйца и е перфектния вариянт да се отърва от яйца.
9 сварени жълтъка
1 сурово яйце
1ч.ч. пудра захар
1ч.ч. мас
брашно колкото поеме
разточва се на тънка кора около половин см и се изрязват формички.При липса на формички чаша за шот върши същата работа.слагат се в тавичка и се пекът.Слепват се с мармалад и се овалят в пудра захар.Хубаво е да се изчака до следващия ден и тогава да се ядът,защото стават супер крехки.
Дано идеята ви е интересна.
Марчела

Мнениеот franky » 22 Апр 2014, 13:21

Марчела написа:Аз правя едни сладки с 9 сварени яйца и е перфектния вариянт да се отърва от яйца.
9 сварени жълтъка
1 сурово яйце
1ч.ч. пудра захар
1ч.ч. мас
брашно колкото поеме
разточва се на тънка кора около половин см и се изрязват формички.При липса на формички чаша за шот върши същата работа.слагат се в тавичка и се пекът.Слепват се с мармалад и се овалят в пудра захар.Хубаво е да се изчака до следващия ден и тогава да се ядът,защото стават супер крехки.
Дано идеята ви е интересна.

Много интересно звучи, но по-скоро ще я пробвам поне 3 месеца след Великден на фона на всички курабийки вкъщи, които така или иначе не ядем и ние :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :D
franky

Мнениеот pepa1974 » 22 Апр 2014, 17:31

nushi.kisyova, много оригинално-хем се отърваваш от яйцата, хем от килограмите, натрупани по Великден ;)
pepa1974

Кои са любимите ви гозби с яйца?

Мнениеот Harmony » 30 Юли 2014, 12:42

Много ми е трудно да измислям какво да готвя вечер, пробвах всички рецепти от форума, като започнете от индийките и свършите с гювечетата.
Но понеже мъжът ми се занимава с продажба на яйца, затова имам вкъщи в големи количества и се чудех каква гозба мога да спретна с тях.

За щастие децата обичат яйца, но се опитвам да готвя колкото се може по-рядко с тях, освен ако не се наложи да сложа в супа или друга гозба по едно или две.

Готвих преди известно време омлети, яйца на очи /по панагюрски/ и бъркани такива, затова приемам други идеи за гозби с яйца, които да стават бързо и вкусни. Кое е първото нещо, което се сещате на прима виста? :? Не мисля, че яйцата са подходящи в комбинация с месо, но пък съм склонна да опитам, ако ме насочите :?
Аватар
Harmony

Re: Кои са любимите ви гозби с яйца?

Мнениеот nushi.kisyova » 30 Юли 2014, 12:48

Сетих се, че можеш да разнообразиш пържените яйца с лук като им добавиш нещо друго, сега е сезон на чушки и домати, така че идеята не звучи зле, нали? Плюс това четох, че яйцата побеждават стреса, понеже блокират рязкото отделяне на адреналин в кръвта при стресови ситуации :!: децата ти би трябвало да са от най-спокойните :D
nushi.kisyova

Мнениеот Sophia.G » 30 Юли 2014, 13:13

Обожавам яйцата по панагюрски, особено с малко чесънче, ммммм....
Sophia.G

Мнениеот Malina » 04 Дек 2014, 11:06

Sophia.G написа:Обожавам яйцата по панагюрски, особено с малко чесънче, ммммм....

И на мен са ми любими, обаче лошо, че много хляб изяждат :mrgreen:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Следваща

Назад към Здравословно хранене