Домашният ликьор - популярни рецепти и важни съвети за подготовката

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: AGWA DE BOLIVIA – ликьорът, направен от листата на кока

Мнениеот Violetta » 11 Фев 2013, 22:31

Аз съм опитвала, много добър е. :mrgreen: Удря в петите!
Violetta

Мнениеот Prolet8 » 22 Фев 2013, 22:30

Ехааа, не бях чувала за нещо подобно, звучи много интересно!!! Бих искала да го опитам :))))
Prolet8

Мнениеот Prolet8 » 22 Фев 2013, 22:35

Сега видях, че се предлага и тук! Многооо готино изглежда! При първа възможност ще опитам!
Prolet8

Re: Какво знаем за ликьора?

Мнениеот lini_leni » 05 Фев 2014, 17:53

Кой не обича ликьор, това е най-опияняващата сладост :D :D :D :D :D :D
lini_leni

Кои са любимите ви летни коктейли?

Мнениеот YoLindi » 11 Авг 2014, 16:58

Много обичаме през лятото с приятелки след работа да се събираме в някоя от нас или да пием коктейли в заведения.

Прекрасно, релаксиращо, зарежда те, изливаш недоволството и след това всичко е наред!
Така де, обаче имам проблем, когато се събираме в някоя от нас много трудно уцелваме пропорциите на коктейлите и често става боламач :( затова и исках да ми кажете кои са любимите ви летни коктейли, защото предполагам в тях фигурират - Маргарита, Мохито, Космополитън... и т.н. също и на нас са ни любими и ако ни кажете пропорциите за коктейлите ще сме страшно доволни!
mojito.jpg
mojito.jpg (22.49 KiB) Прегледано 663 пъти

Междувременно ако ни споделите пропорции и за други летни коктейли - не се сърдим! :P
YoLindi

Re: Кои са любимите ви летни коктейли?

Мнениеот Lyomi » 11 Авг 2014, 17:02

Суупер, нямам търпение някой да каже рецептите, никога не съм знаела, но много обичам коктейли, любим ми е Мохито ;)
Lyomi

Re: Кои са любимите ви летни коктейли?

Мнениеот PasDeDeux » 12 Авг 2014, 10:27

Много обичам Маргарита и си го приготвям вкъщи, като отмервам с шотчета, които са около 30мл. слагам едно шотче водка, едно сок от лайм и половин портокалов ликьор и готово, общо взето това можеш да си го направиш с каквато мерилка искаш, стига да запазиш пропорцията ;)
PasDeDeux

Домашен ликьор с плод в бутилката, имате ли идея как се прави?

Мнениеот YoLindi » 18 Авг 2014, 16:36

Някъде вкъщи имах рецепта за домашен ликьор, останала от баба ми, но какво е ликьорът без цял плод в бутилката.

Първо си е страшно гъзарско, второ предполагам осезаемо променя вкуса на ликьора. До сега не съм пила такъв с плод в бутилката, но се надявам да има възможността сама да си приготвя такъв :!:
plodove-v-butilka1.jpg
plodove-v-butilka1.jpg (18.64 KiB) Прегледано 2077 пъти

Много се надявам да ми кажете как се прави тази магия, освен ако не си Динамо (не зная дали се сещате кой е той), но който е правил хубаво домашно ликьорче, нека ми каже какъв плод и как да го сложа в бутилката, а също и дали вкусът ще се промени и как по-точно! :roll:
YoLindi

Re: Домашен ликьор с плод в бутилката, имате ли идея как се прави?

Мнениеот dessiblond » 18 Авг 2014, 16:40

стига пък ти, не е чак такава магия, просто ги слагат плодовете в бутилките, докато са малки, а след като нараснат и станат достатъчно големи се откъсват, заедно с шишето :idea:
dessiblond

Правили ли сте домашен ликьор?

Мнениеот LEILA » 29 Апр 2015, 15:07

С мъжа ми не сме кой знае какви пиячи, няма никакъв алкохол у дома, от време на време се появява някаква бира и това е всичко!

Но пък снощи много ми се допи някакъв ликьор и реших това лято да си направя някакъв домашен плодов ликьор, който да е от свежи сезонни плодове! :)
Чувала съм, че едно време майка ми си е правила, но не зная дали ще пази пропорциите, затова реших да се допитам до вас как да направя вкусен домашен ликьор, не много силен, по възможност! :D Кажете как да приготвя домашен ликьор, какво е необходимо?
homemade_liqueur.jpg
homemade_liqueur.jpg (33.33 KiB) Прегледано 2002 пъти
Този, например, изглежда неустоимо като фреш, че и по-добре, :D но какво друго освен плодовете ще е необходимо, всички ликьори ли се правят с водка и толкова ли ще се усеща вкуса и мириса на друг алкохол, различен от водката? :roll:
LEILA

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети