Здравословни сокове

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Ще си намираме ли истински сок по магазините след забраната?

Мнениеот S_Milenska » 10 Авг 2015, 16:37

Не вярвам тоя сок да е по-различен, може би са му прпоменили съдържанието и цената е по-различна и срока на годност и хайде вече се чини за истински сок :!:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Mon_ton » 01 Сеп 2015, 11:39

Все още не съм гов иждала, обаче реших, че най-добрият начин да получиш нещо истинско и качествено е добра сокоизтисквачка или робот за смутита, така че май се отказах от търсенето на каквото и да е било по магазините.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Elica » 01 Сеп 2015, 12:12

Mon_ton написа:Все още не съм гов иждала, обаче реших, че най-добрият начин да получиш нещо истинско и качествено е добра сокоизтисквачка или робот за смутита, така че май се отказах от търсенето на каквото и да е било по магазините.

Аз предпочитам смуутита, защото се запазват така важните за плода фибри, докато ако се направи на сок това вече липсва ;)
Аватар
Elica

Мнениеот S_Milenska » 12 Сеп 2015, 13:15

Смуутита по-добре, отколкото сокът само! :)) Вярноо, че са малко странни за пиене, но се свиква! :)
Аватар
S_Milenska

Re: Здравословни домашни сокчета за деца и възрастни

Мнениеот Mon_ton » 14 Юни 2016, 13:13

S_Milenska написа:През лятото какви сокове си правите, през зимата май има повече плодове и стават лесно - с зимни ябълки, цитруси, а лятото?

Ябълка, моркови, диня, череши. :) Но най-вече ябълки и моркови и през лятото :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот iwoni » 15 Юни 2016, 10:01

Почти всички плодове стават за сокове и като има човек сокоизстисквачка си прави каквото душа му иска. Стига да се втурва да си прави, че някои имат всичко, но не се сещат за сокове и подобни екстри.
iwoni

Мнениеот S_Milenska » 28 Юни 2016, 15:29

iwoni написа:Почти всички плодове стават за сокове и като има човек сокоизстисквачка си прави каквото душа му иска. Стига да се втурва да си прави, че някои имат всичко, но не се сещат за сокове и подобни екстри.

Много си права, аз си правя сокове само когато се сетя, въпреки че имам уреди, но не ми се занимава, а и летните плодове предпочитам да си ги ям така, отколкото да ги правя на сок.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот penny » 28 Юни 2016, 16:18

То има ли разлика дали на сок или направо плода да ядеш? Нали на едно място отива :grin: ? На детето като беше по-малко много му правех сокове от най-различни плодове и много ги обичаше. После направо плода му давах и взех да отлагам соковете. Последно май по Великден направих от ябълки и портокали смесен.
penny

Мнениеот Anka » 12 Авг 2016, 14:30

penny написа:То има ли разлика дали на сок или направо плода да ядеш? Нали на едно място отива :grin: ? На детето като беше по-малко много му правех сокове от най-различни плодове и много ги обичаше. После направо плода му давах и взех да отлагам соковете. Последно май по Великден направих от ябълки и портокали смесен.

Разбира се , че има разлика. Все едно... :) ти да не пиеш нищо, освен вода. Не разбирам защо да се ограничават децаат от такова удоволствие, защото не трябвало. А ние пием безалкохолни, кафета, алкохол, не знам си какво, а за децата не им трябав нищо.
Аватар
Anka

Re: Здравословни сокове

Мнениеот Pipilota » 20 Яну 2017, 17:25

Ябълка морков и джинджифил е моя любим сок, 2 ябълки, 2 моркова и парче джинджифил, колкото палец. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети