09 Юли 2018, 15:32
Никой не очаква да го излекуват онлайн, но пък от друга страна такива събития са полезни. Все пак предполагам че ако нещо не търпи адекватен съвет, то доктора ще ги насочи към преглед. Предполагам, че на безумно тъпи въпроси няма да се отговоря, аз лично бих си задала въпроса.
09 Юли 2018, 15:41
Аз лично веднъж в годината задължително посещавам гинеколога си. И честно да си кажа много странно ми звучат изказвания от рода на: не ми е приятно, срам ме е или пък им е страшно да ходят на преглед. В крайна сметка няма значение дали ни е приятно или не ние трябва да бъдем отговорни за здравето си.
09 Юли 2018, 17:15
Mon_ton написа:Yarost написа:За мен лично голяма част от българките пренебрегват интимното си здраве. И отиват на лекар, когато стане проблем. Вижте между другото на какво попаднах, мисля че би било полезно и е по темата:
https://www.facebook.com/events/486570381799580/
Как може онлайн да им отговори и то качествено особено що се отнася до предракови терапии, чак ми е странно

Мисля, че такива събития са от полза. Не останах с впечатлението, че ще лекува онлайн, а по-скоро става въпрос за превенция. Аз също ще задам въпрос. Примерно ме интересува има ли възрастова граница при цитонамазката?
09 Юли 2018, 17:34
Мисля, че българинът най-често се сеща да посети лекар, в това число и гениколог или уролог, когато има проблем.И дори мисля, че тези прегледи зачестяват през последните години, защото хората масово са болни - всеки си страда от нещо, донякъде сами си доракрваме болести, донякъде и лекарствата на едно помагат-на друго вредят. Да не пропуснем момента, че един предглед си отнема време-отпуска и пари. Горе-долу като светне червената лампа, тогава се сещаме, че няма накъде и трябва да се ходи.
10 Юли 2018, 11:42
При жените е недопустимо да се се отлагат гинекологични прегледи. Профилактиката и превенцията са толкова важни за женското здраве. Всичко друго е оправадние. Нищо не ти пречи да си вземеш ден отпуск, да си запазиш час и веднъж годишно да си пуснеш цитономазка и другите му там женски истории.
10 Юли 2018, 15:22
Lisandra написа:Mon_ton написа:Yarost написа:За мен лично голяма част от българките пренебрегват интимното си здраве. И отиват на лекар, когато стане проблем. Вижте между другото на какво попаднах, мисля че би било полезно и е по темата:
https://www.facebook.com/events/486570381799580/
Как може онлайн да им отговори и то качествено особено що се отнася до предракови терапии, чак ми е странно

Мисля, че такива събития са от полза. Не останах с впечатлението, че ще лекува онлайн, а по-скоро става въпрос за превенция. Аз също ще задам въпрос. Примерно ме интересува има ли възрастова граница при цитонамазката?
Нещо не схващам въпроса ти, какво имаш предвид с възрастовата граница?
Иначе, д-р Димитров е много добър лекар. Аз примерно съм любопитна какво мисли за ваксините против рака на шийката на матката.
10 Юли 2018, 15:35
annamaria, не се изпускам в буквалния смисъл, но не усещам както трябва кога свършва пишкането. Нещо не минава и се чудя дали да не се прегледам преди ваканцията, че от морето може и да се усложнят нещата.
11 Юли 2018, 16:47
Pacienti, имам предвид дали жените след 80-ет годишна възраст си правят цитонамазка. И изобщо грижата за интимното здраве при по-възрастните жени.
11 Юли 2018, 17:04
На твое място бих се прегледала, иначе ще си разваля почивката.
Аз пак да питам, имаш ли парене или сърбеш?
16 Юли 2018, 13:13
Не, нямам парене и сърбеш, но взех, мерки. Записах час за 20-ти петък, че съм в цикъл.