Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот tinkerbell » 03 Авг 2018, 15:51

Gorica23 написа:
tinkerbell написа:На мен ще ми правят лазерна аблация. Обясниха ми, че при горенето се получава термично увреждане на тъканта, което с лазера се избягва. Затова лазера е за предпочитане.

А с колпоскоп гледаха ли те?

Да, на колпоскопа се видяха цервикални находки и сега чакам хистологичните изследвания.
Аватар
tinkerbell

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Leonora » 07 Авг 2018, 17:02

Lisandra написа:Лазерът помага при изпускане. Въпросът ми е за цялостното изживяване на периода. Дали се обръща внимание на този етап от живота ни? Нещо като профилактика, разговарят ли жените достатъчно с лекарите си за проблема, или се справят предимно сами?

Извинете нямам време да прочета назад темата. За какъв лазер става въпрос? Под изпускане се разбира невъзможността да задържиш когато ти се пишка, нали?
Какво е това лазерна аблация?
Аватар
Leonora

Мнениеот Leonora » 07 Авг 2018, 17:11

Чакайте, наскоро си правих цитонамазка и никой не ме гледал с колпоскоп. Какво е това?
Аватар
Leonora

Мнениеот Gorica23 » 08 Авг 2018, 15:12

Leonora, колпоскопия е изследване на шийката на матката с увеличителен оптичен уред. Всичко се вижда на монитор в реално време.
Пускам ти линк да прочетеш към болница Свети Лазар, защото там е д-р Бойко Димитров, а той е един от най-големите специалисти.
https://www.st.lazar-hospital.com/bg/page/ginekologiya
Gorica23

Мнениеот tinkerbell » 10 Авг 2018, 15:49

Gorica23 написа:Leonora, колпоскопия е изследване на шийката на матката с увеличителен оптичен уред. Всичко се вижда на монитор в реално време.
Пускам ти линк да прочетеш към болница Свети Лазар, защото там е д-р Бойко Димитров, а той е един от най-големите специалисти.
https://www.st.lazar-hospital.com/bg/page/ginekologiya

О, страшен лекар е, и аз съм при него. Само чакам резултатите от хистологията...

Leonora, добре е да те видят и с колпоскоп. Коя група ти е цитонамазката?
Аватар
tinkerbell

Мнениеот annamaria » 13 Авг 2018, 15:30

Последният път като си правих цитонамазка резултатите бяха добри, но не ми правиха такава процедура. Предполагам, че с нея може на сто процента да се докаже или отрече евентуално някакви нарушения на матката.
annamaria

Мнениеот Mon_ton » 13 Авг 2018, 17:59

Според мен такива неща се правят при отклонение и при нужда, нали не очаквате, всички изследвания да ви се правят, профилактично? :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот renetka » 14 Авг 2018, 12:15

Аз също разбрах, че има възможност за такова иследване на мотачната шейка и честно казано предпочитам следващия път да включа и него в профилактичният преглед, дори и ако резултатите от цитонамазката да се окажат добри.
renetka

Мнениеот annamaria » 14 Авг 2018, 14:46

Просто чрез този метод си по-спокоен за състоянието на шийката и според мен жените в менопауза трябва да си го правят задължително. То тогава и идват проблемите- сухота, изпускане, топли вълни, главоболие- прегледите всяка година трябва да са задължителни.
annamaria

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот nefertiti » 15 Авг 2018, 17:01

Leonora написа:
Lisandra написа:Лазерът помага при изпускане. Въпросът ми е за цялостното изживяване на периода. Дали се обръща внимание на този етап от живота ни? Нещо като профилактика, разговарят ли жените достатъчно с лекарите си за проблема, или се справят предимно сами?

Извинете нямам време да прочета назад темата. За какъв лазер става въпрос? Под изпускане се разбира невъзможността да задържиш когато ти се пишка, нали?
Какво е това лазерна аблация?

Става въпрос за лазерната процедура Mona Lisa Touch. Доста се заговори за нея в последно време, защото е и доста ефективна при много от проблемите на жените в менопауза.
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология