13 Юни 2016, 10:07
Rali_hr, други оплаквания имаш ли? в зависимост от оплакванията, за микробиологията може да искат кръв, урина или секрет. да проверят за бактерии. ако има, ги тестват на какви антибиотици реагират .
15 Юни 2016, 11:21
Rali_hr може и да е просто цистит. Но никога не е излишно едно чекване, най-малкото за да не поставяме в риск партньорите. В крайна сметка, ако искаме към нас да са отговорни, трябва и ние към тях.
17 Юни 2016, 13:06
Rali_hr написа:Lisandra написа:Rali_hr, направи си пълна микробиология с антибиограма, веднага ще се хване къде е инфекцията.
Toва изследване с кръвна картина ли се прави, или как? Т.е. кръвна картина, но по-ъпгрейтвана? :) много съм невежа в тези неща...
Освен кръв се взима влагалищен секрет и стерилна урина, прави изследване за гъбички с антибиограма, микоплазма, уреаплазма, хламидия, трихомони, трипер, бърз тест за сифилис бърз тест за СПИН, в общи линии всичко...
29 Юни 2016, 11:14
Doktoricata написа:Папилома вирус не е ли вид херпес, а херпесите не остават незабележими, от далече се виждат и са доста болезнени...
за съжаление не е така. инфекцията повечето пъти протича без симптоми или ако има, се появявали по-късно. за това е добре да се прави профилактика при венеролог, понеже вирусът е и опасен. ако не се хване навреме, може да доведе и до тежки неща.
30 Юни 2016, 09:18
Папилома вируса има много щамове, но не всичките водят до заболяване. Може да си живеят в тялото и имунната система да ги подтиска. Но пък ако в някои момент тя отслабне, наистина може изневиделица да те изненада. Така че, профилактика си трябва.
30 Юни 2016, 14:32
С повечето болести е така, с рака също. В тялото ни има клетки, които при силен стрес или инфекция, или някаква друга причина, която атакува имунната ни система, се израждат и се променя първоначалното им предназначение. Едва ли при профилактичните прегледи може да се хване нещо такова. Хубаво е да се хване в началото някоя болест, за да се вземат съответните мерки. За това е профилактиката.
30 Юни 2016, 14:55
Затова се правят прегледи. Трябва според мен и ЛЛ да настояват и да дават направления, а не да ходиш да им се молиш. Отгоре навсичкото , направления за профилактика няма, винаги се вписва някакъв проблем. Къде е логиката?!
01 Юли 2016, 10:18
Jully написа:Затова се правят прегледи. Трябва според мен и ЛЛ да настояват и да дават направления, а не да ходиш да им се молиш. Отгоре навсичкото , направления за профилактика няма, винаги се вписва някакъв проблем. Къде е логиката?!
Да, и аз винаги съм се чудила защо като искам да отида на гинекологичен профилактичен преглед, винаги личната ми пише някакво заболяване? Но важното е да ходим, пък те да си се оправят с бумащините както знаят лекарите

.
01 Юли 2016, 16:22
Аз първо с направления пробвах и все нищо не откриваха, накрая прежалих 30 лв.,отидох на частно и проблема се реши. Не казвам, че частните кабинети са панацея, но предпочитам да си платя и да получа професионално отношение, като съм с направление имам чувството, че само отчитат дейност. :)
01 Юли 2016, 17:05
Lisandra написа:Аз първо с направления пробвах и все нищо не откриваха, накрая прежалих 30 лв.,отидох на частно и проблема се реши. Не казвам, че частните кабинети са панацея, но предпочитам да си платя и да получа професионално отношение, като съм с направление имам чувството, че само отчитат дейност. :)
Това хич не ми харесва, което прочетох! Аз разчитам, че профилактичните могат да открият евентуален проблем и затова ходя на профилактика, а не да ми отчитат дейност и аз да си мисля, че правя нещо. То тогава се обезсмисля! Ако ходиш при един и същ лекар дълги години, има ли опасност да ти прави рутинно прегледите и да си кара по инерция?