Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот Elica » 30 Ное 2015, 16:26

Въпрос и на късмет е това. Все пак е важно децата да се научат да ценят храната като качествена или не. Ако им се предлагат изгнили плодове и стари зеленчуци и гадни супи, не е нужно да се ядат. Родителите могат да положат усилие да си нахранят децата.
Аватар
Elica

Мнениеот Bambaa » 30 Ное 2015, 16:59

Elica написа:Въпрос и на късмет е това. Все пак е важно децата да се научат да ценят храната като качествена или не. Ако им се предлагат изгнили плодове и стари зеленчуци и гадни супи, не е нужно да се ядат. Родителите могат да положат усилие да си нахранят децата.

Така е, но не зная защо все по-често става това като явление, децата да се срамуват, че си носят храна от дома :roll: та ние преди излизахме с филиите по улиците :lol:
Аватар
Bambaa

Мнениеот silver933 » 01 Дек 2015, 14:01

Е, сега е важно да си богат и да си гъзар, а гъзарите не ядат сандвичи от вкъщи..
Аватар
silver933

Мнениеот mimeto90 » 01 Дек 2015, 16:44

silver933 написа:Е, сега е важно да си богат и да си гъзар, а гъзарите не ядат сандвичи от вкъщи..

За съжаление е така, но трябва да научим детето, че може да е различно без да се притеснява от това!
mimeto90

Мнениеот Elica » 01 Дек 2015, 18:06

mimeto90 написа:
silver933 написа:Е, сега е важно да си богат и да си гъзар, а гъзарите не ядат сандвичи от вкъщи..

За съжаление е така, но трябва да научим детето, че може да е различно без да се притеснява от това!

ХУбавото е, че в момента здравословното хранене е лукс и може да се използва като плюс за детето :)
Аватар
Elica

Re: Срамувате ли се да си носите обяд на училище?

Мнениеот kauda » 02 Дек 2015, 16:19

И сред големите има хора, които не искат да си носят обяд на работа и дори се случва да се смеят на други, които го правят, да им подмятат и подобни. Не е приятно за никой, все пак това е избор, те като се чувстват по-добре като стоят гладни или като ядат пакетирани храни по цял ден проблемът си е само техен.
Аватар
kauda

Мнениеот Kremiliya » 02 Дек 2015, 16:50

kauda написа:И сред големите има хора, които не искат да си носят обяд на работа и дори се случва да се смеят на други, които го правят, да им подмятат и подобни. Не е приятно за никой, все пак това е избор, те като се чувстват по-добре като стоят гладни или като ядат пакетирани храни по цял ден проблемът си е само техен.

Това е тъпо, всеки има право на своя избор, някои предпочитат да носят обяд от вкъщи, а други да дават луди пари за да се нахранят навън, ли да си вземат бисквити и цял ден да ядат тях.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот donni » 02 Дек 2015, 17:25

kauda написа:И сред големите има хора, които не искат да си носят обяд на работа и дори се случва да се смеят на други, които го правят, да им подмятат и подобни. Не е приятно за никой, все пак това е избор, те като се чувстват по-добре като стоят гладни или като ядат пакетирани храни по цял ден проблемът си е само техен.

Пфф егати комплексарите, не мога да повярвам, че има и такива, аз преди често си носих храна в офиса, сега се храня вкъщи, не ходя във офиса :lol:
donni

Мнениеот kauda » 18 Яну 2016, 16:11

Определено храненето с домашна храна е предимство! Дали в училище или на работа. Друг вече е въпросът, че ние от малки нямаме този навик, като огладнеем навън родиетлите ни не ни дават нещо стойностно, а ни купуват вафли ;)
Аватар
kauda

Мнениеот Yunona » 18 Яну 2016, 17:53

kauda написа:Определено храненето с домашна храна е предимство! Дали в училище или на работа. Друг вече е въпросът, че ние от малки нямаме този навик, като огладнеем навън родиетлите ни не ни дават нещо стойностно, а ни купуват вафли ;)

Лошо е като нямаш навик. Но щом разбираш проблема, значи си достатъчно пораснала и можеш да си приготвяш храна сама. Поне салата или здравословен сандвич :) Просто кажи на родителите си какви продукти би искала да имате вкъщи :)
Разбирам какво е, защото съм пораснала с двама непрекъснато работещи на смени родители и нулево присъствие на баби в живота ми. Майка ми признава, че не разбрала кога съм пораснала, какво остава храна да ми приготвя. Никога не съм закусвала вкъщи, в даскало си купувах кифли, "рогчета" и "софиянки" (нещо като милинки). Хубавото беше, че имаше "плод-зеленчук" до училището, та редовно си взимах ябълки и разни бебешки плодови пюрета, които много обичах.

Затова моите деца пораснаха по друг начин. Понякога аз им приготвям (приготвях) храна за училище, понякога - те сами.
Много често не се купуват специално продукти, ползваме наличностите в хладилника. Ето, вчера пекох пиле, остана половината бяло месо. За утре малката дъщеря ще си носи пълнозърнеста тортиля (купувам ги готови) с това месо, салатка айсберг, морков, зелена ябълка и горчичен сос с много мъничко мед. Комбинацията е много приятна и вкусна.
Yunona

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата