Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какви храни, които често изключваме от ежедневното меню, е добре да приемат децата, за да бъдат по-успешни в училище?

30 Мар 2016, 14:43

Anka написа:Като цяло, ако им се изгради навик на децата е лесно. :) Братчето сега ще тръгва в първи клас и вече съм решила да му купувам един Лънч бокс, където да си събира всякаква разнообразна храна за деня, въпреки че имат стол, но там често закусват или някаква гадна намазана филия, или сандвич и подобни гадости. Предпочитам да си носи по-качествена храна от вкъщи, дори съм се ангажирала аз да я приготвям, защото майка ми твърди че няма време. А за обяд ще си хапва от менюто в училище. ;)

Браво, така се прави! А с времето и майка ти може да усети, че не е толкова сложно, колкото си мисли. Просто хората сме така устроени, че все гледаме по-лекия вариант. Но пък има личности като теб, готови да променят представите :)
От опит зная, че една красива, интересна кутия за обяд помага много на каузата за здравословното хранене. Малък сандвич, ядки, плод - колко му е! Детето - сито и здраво, семейството - спокойно. Още веднъж браво на каката!

Re: Какви храни, които често изключваме от ежедневното меню, е добре да приемат децата, за да бъдат по-успешни в училище?

30 Мар 2016, 14:53

Anka написа:Като цяло, ако им се изгради навик на децата е лесно. :) Братчето сега ще тръгва в първи клас и вече съм решила да му купувам един Лънч бокс, където да си събира всякаква разнообразна храна за деня, въпреки че имат стол, но там често закусват или някаква гадна намазана филия, или сандвич и подобни гадости. Предпочитам да си носи по-качествена храна от вкъщи, дори съм се ангажирала аз да я приготвям, защото майка ми твърди че няма време. А за обяд ще си хапва от менюто в училище. ;)

Ани, аз също съм ги харесала тези кутии на Лънч бокс, може би защото когато си нося храна в офиса и ако имам няколко неща често прилича на това, което би следвало да се случи в стомаха ти. :jumpeveryone: Но има нещо, което не ми е ясно. В училище какво хапват? Какво ядат сутрин, на обяд... нямам идея просто какво е храненето и какво си хапват. На обяд до колкото знам менюто е като в градината - имат първо второ трето. :roll: Тези хапвания, които ще са основно от манджички нямам прпотив да си ги хапва. Повече се чудя закуската каква е, ако има така и следобед какво ядат. Защото не ми се иска да стои цял ден гладен, нормално е да закуси към 9ч (той никога не е обичал от леглото да седне на масата, трябва да минат поне 2ч. от ставането му, че да се засили да яде.) та това означава, че за първото междучасие трябва да е зареден с пълноценна закуска - някой вкусен сандвич и плод. Обаче тези междинки са ми странните - храната която ще получат в сутрин и вечер. :roll: Ти за целия ден ли мислиш да слагаш хапване?

Yunona къде се губиш :( липсваш да знаеш! :heartbeating:

06 Апр 2016, 09:23

Зависи от директора, но както знаем по принцип училищата не разполагат с голям бюджет и не могат да си позволят хубави закуски или често плодове. Затова отбиват номера с гадните тестени кифли и сиренки. На обяд фирма кетъринг се грижи за храната и може да е малко по-добра. Аз не бих разчитала на сутрешните закуски, бих си пращала на детето за тези часове на деня, а следобяд няма кой да му дава храна. Ако му се дояде нещо, или тича на лавката, или трябва да си носи от вкъщи нещо дребничко.

06 Апр 2016, 17:40

rabotnata pchela написа:Yunona къде се губиш :( липсваш да знаеш! :heartbeating:

Тук съм... пак :) Много работа, командировки, пак работа... тези дни вървя и спя. Пролетна умора ли е, що ли, но съм се заела да се сложа в ред, защото така не бива :)

07 Апр 2016, 09:29

analizatorka написа:Зависи от директора, но както знаем по принцип училищата не разполагат с голям бюджет и не могат да си позволят хубави закуски или често плодове. Затова отбиват номера с гадните тестени кифли и сиренки. На обяд фирма кетъринг се грижи за храната и може да е малко по-добра. Аз не бих разчитала на сутрешните закуски, бих си пращала на детето за тези часове на деня, а следобяд няма кой да му дава храна. Ако му се дояде нещо, или тича на лавката, или трябва да си носи от вкъщи нещо дребничко.

На обяд храната не се ли приготвя в училището?! :roll: От скоро май се появи това целодневно обучение. Когато моите бяха малки не са ходили на занималня и не съм много наясно.

07 Апр 2016, 10:11

Локумът написа:
analizatorka написа:Зависи от директора, но както знаем по принцип училищата не разполагат с голям бюджет и не могат да си позволят хубави закуски или често плодове. Затова отбиват номера с гадните тестени кифли и сиренки. На обяд фирма кетъринг се грижи за храната и може да е малко по-добра. Аз не бих разчитала на сутрешните закуски, бих си пращала на детето за тези часове на деня, а следобяд няма кой да му дава храна. Ако му се дояде нещо, или тича на лавката, или трябва да си носи от вкъщи нещо дребничко.

На обяд храната не се ли приготвя в училището?! :roll: От скоро май се появи това целодневно обучение. Когато моите бяха малки не са ходили на занималня и не съм много наясно.

Никой не готви в училище вече, столовата се ползва само като помещение, където да ядат децата, но не и да се приготвя храна. Обявяват обществена поръчка и някоя фирма за кетъринг я печели.

Re: Срамувате ли се да си носите обяд на училище?

21 Апр 2016, 09:02

Lollipop написа:Кауда, думите ти звучат като на една моя прителка. Т толкова искаше детето й да се храни здравословно,но в същото време да преларва достатъчно време във фейсбук. В резултат на опитите ймалкия сега пищи до хладилника за нещо сладко..
А днес в една група видях една жена постнала снимка с кутийки с храна, нарязана чушка, чипс от цвекло, кашкавал на лентички. Това им беше приготвено зса разходката. Много се впечатлих признавам си. Та мисълтс ми е, че катоимаше желание намираш и начин,налк така? :)

Но пък за повечето е по-лесно, вместо да нарежат малко моркови, те купуват някой боклук. Не че има нещо лошо, ако понякога си позволите на детето да яде някви кофти бисквити. Лошото е, когато е ежедневие.

21 Апр 2016, 10:12

Не се срамувам, мисля за своето тяло и здраве, а не какво ще говорят другите.

Re: Вредната храна - виновна за слабите резултати в училище!

03 Май 2016, 12:15

Като ги гледам как набиват учениците тостери, хамбургери и пици, обилно полети с кока-кола и енергийни напитки, по-скоро съм склонна да смятам, че се отразява на физическото им здраве. Личи си и по килограмите, и по поведението им спрямо околните. Познавам 10-11-годишни хлапета, които пият за целия ден по 3-4 кутийки енергийни напитки. Не знам дали от тях или от темперамент, но са доста буйнички. За оценките в училище мисля, че други неща оказват влияние, а не храната чак толкова.

27 Май 2016, 11:19

Lollipop написа:Кауда, думите ти звучат като на една моя прителка. Т толкова искаше детето й да се храни здравословно,но в същото време да преларва достатъчно време във фейсбук. В резултат на опитите ймалкия сега пищи до хладилника за нещо сладко..
А днес в една група видях една жена постнала снимка с кутийки с храна, нарязана чушка, чипс от цвекло, кашкавал на лентички. Това им беше приготвено зса разходката. Много се впечатлих признавам си. Та мисълтс ми е, че катоимаше желание намираш и начин,налк така? :)

Май верно така се получава, стига да искаш, можеш да осигуриш нормална храна за разходката, или за училище, а не да се ядат боклуци. Ама по-лесно е да купиш нещо пакетирано, и това и ние самите го правим де...
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 34