Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какви храни, които често изключваме от ежедневното меню, е добре да приемат децата, за да бъдат по-успешни в училище?

27 Май 2016, 11:22

pavleta написа:
Локумът написа:
analizatorka написа:Зависи от директора, но както знаем по принцип училищата не разполагат с голям бюджет и не могат да си позволят хубави закуски или често плодове. Затова отбиват номера с гадните тестени кифли и сиренки. На обяд фирма кетъринг се грижи за храната и може да е малко по-добра. Аз не бих разчитала на сутрешните закуски, бих си пращала на детето за тези часове на деня, а следобяд няма кой да му дава храна. Ако му се дояде нещо, или тича на лавката, или трябва да си носи от вкъщи нещо дребничко.

На обяд храната не се ли приготвя в училището?! :roll: От скоро май се появи това целодневно обучение. Когато моите бяха малки не са ходили на занималня и не съм много наясно.

Никой не готви в училище вече, столовата се ползва само като помещение, където да ядат децата, но не и да се приготвя храна. Обявяват обществена поръчка и някоя фирма за кетъринг я печели.

Хм, абе май не е така. Мисля, че си готвят, а не всички училища са с кетъринг, сега до блока има едно, където не ядат от кетъринг, никой не им носи храна.

Re: Срамувате ли се да си носите обяд на училище?

27 Май 2016, 11:56

Когато имам дете, ще го науча от 1 клас да си носи обяд, за да не се чувства некомфортно, дори имаше едни идеи за баща, който всеки ден рисува различна картинка на сандвича на детето му, или различни салфетки или друго за да се чувства специално. Мисля, че по този начин със сигурност ще му е приятно да си хапва и няма да се притеснява от подигравките и подмятанията на околните ;)

27 Май 2016, 12:12

Децата много се влияят от мнението на другите, особено приятелчета и съученици. Трудно е родителите да ги научат да отстояват своето, още повече когато става въпрос и за здравословно хранене. Но пък наблюдавам, че в класа на сина ми повечето деца си носят закуски като него и няма защо той да се чувства различен или да му се присмиват.

30 Май 2016, 16:54

Вече, когато толкова се говори за здравословното хранене, май и родителите обръщат повече внимание и са склонни да носят закуски повече деца, просто защото са свикнали и не им е проблем. :) Добре е обаче да започне и носенето на салати и някакви манджички, колкото и да са здравословни сандвичите, не може постоянно на сандвичи.

31 Май 2016, 09:30

Горките дечица, носят все по-тежки чанти. Заедно с учебниците и дебелите несесери, носят и кутии с храна. Една кутия често не е достатъчна, за да се побере разнообразно меню.

Re: Вредната храна - виновна за слабите резултати в училище!

01 Юни 2016, 16:00

Ужас, ами то и поведението им ще се отрази на оценките! Не знам родителите на тези деца къде са, а всъщност родителите са с такива изисквания към нас учителите, а забравят да си погледнат отрочетата...

Re: Вредната храна - виновна за слабите резултати в училище!

02 Юни 2016, 10:01

Родителите докато разберат отрочето им колко енергийни напитки е обърнало, може да мине доста време. Ако някой не им каже, трудно биха разбрали какво прави детето им в междучасието. Иначе за вредната храна чак да води до слаби резултати в училище не ми се вярва.

Re: Как да сме сигурни, че детето се храни здравословно в училище?

20 Юли 2016, 11:23

S_Milenska написа:А идва и другия въпрос - какво да се сложи в тая кутия? Сандвич? Салата? Няма ли да остане гладно детето целия ден на една салата?

Права си, че изборът е много ограничен, но всъщност, ако носенето на обяд е практика на целия клас, то с подходящите кутии за обяд, може да се носят много разнообразни и вкусни неща, които да стигнат за целия ден. :)

Re: Как да сме сигурни, че детето се храни здравословно в училище?

20 Юли 2016, 13:24

Лошото е, че дори и да си носят храна от вкъщи, децата трябва да ядат на чина си, а това може да разнася миризми из цялата класна стая, ако могат да си носят храна и да се хранят в училищния стол с останалите ще е добре,с амо че не съм сигурна, дали практиката е такава, т.е. децата, които си носят обяд от вкъщи, ядат ли в стола или не?

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

21 Сеп 2016, 15:12

В училището, където е внучката, приготвят на място храната и това е голямо облекчение, защото така не се притесняваме с родителите й какво да яде. В предишното нямаше такава екстра и тя си носеше от вкъщи. Не можеше всеки път манджа да се слага, по-сухичко, но по-добре от кроасаните и хамбургерите.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34